Nogomet

Anderlecht traži nastavak pozitivnog niza i približavanje prvom mjestu

Petar Jenjić • srijeda, 27.12.2023.
Anderlecht traži nastavak pozitivnog niza i približavanje prvom mjestu
Foto: EPA

Večeras je na rasporedu utakmica 20. kola belgijskog prvenstva. Anderlecht će u prvom susretu nakon Božića pokušati nastaviti pozitivan niz protiv neugodne ekipe koja itekako može zaprijetiti...

U tijeku je 20. kolo belgijskog nogometnog prvenstva, a večeras su na rasporedu tri utakmice. Jedna od njih igra se na Lotto Parku gdje je Anderlecht od 20:45 sati domaćin Cercle Bruggeu. Dvoboj će suditi Lothar D'Hondt.

Igraj na Anderlecht - Cercle Brugge na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Royale Union SG odradio je posao u ovom kolu remijem kod Club Bruggea. Sada ima 48 bodova, a devet manje, jasno i uz utakmicu manje, ima Anderlecht koji se ima priliku malo približiti prvom mjestu, a odvojiti od Genta koji ima 38 bodova. Iako jako dugo nije izgubio, još bolje pozicije na ljestvici koštali su ga remiji.

Posljednji poraz upisan je u 11. kolu u gostima kod Standard Liegea s 3:2, nakon čega je slavio u pet prvenstvenih utakmica i dvije u Kupu. Međutim, tu su i tri remija, na gostovanju kod Genta (1:1), kod kuće protiv Standard Liegea (2:2) i u gostima kod Antwerpa (1:1).

U zadnjem odigranom kolu prije četiri dana slavio je na domaćem terenu protiv Genka s 2:1. Gosti su poveli pogotkom u 70. minuti, no Anderlecht je do kraja uspio preokrenuti, a pobjednički gol stigao je u sudačkoj nadoknadi.

S druge strane, Cercle Brugge trenutno je na sedmom mjestu s 31 bodom, a današnjom bi eventualnom pobjedom stigao do diobe četvrte pozicije. Ove sezone upisao je deset pobjeda, osam poraza i samo jedan remi, a kako će se večerašnji dvoboj razviti, preostaje nam saznati oko 22:30 sati.

U šesnaestini finala Kupa ispao je od Waregema nakon izvođenja penala, nakon čega je izgubio upravo od večerašnjeg protivnika, ali i zatim remizirao u gostima kod Club Bruggea bez golova. Nakon dva uzastopna poraza, u gostima protiv Royale Uniona (2:1) i kod kuće od Antwerpa (3:1), uslijedile su i dvije pobjede. Prvo u gostima kod Leuvena s 2:1, a zatim kod kuće 3:0 protiv Kortrijka.

Kako sada stvari stoje, Cercle Brugge pobjeđuje one ekipe koje bi trebalo pobjeđivati u borbi za jednu od prvih šest pozicija, ali i gubi od onih jačih. Večeras u kadru ne bi trebao imati Abua Francisa, dok je pod upitnikom Leonardo Da Silva Lopes. Kod Anderlechta nema Thorgana Hazarda i Francisa Amuzua, dok je Jan Vertonghen pod znakom pitanja.

Što su rekli

Brian Riemer, trener Anderlechta: "Znamo da tijekom sezone imamo dobrih i loših trenutaka, ali u prošloj utakmici smo dominirali protiv talentirane i razigrane ekipe koja je imala 55 posto posjeda lopte. Jako sam ponosan na svoje igrače koji u takvim utakmicama nikada ne odustaju, čak i nakon svega što se dogodilo u toku susreta."

Mjesto, vrijeme, suci

Lotto Park, Anderlecht, 20:45

Sudac: Lothar D'Hondt

Nedostaju

Anderlecht: Amuzu, Hazard (ozljede), Vertonghen pod upitnikom

Cercle Brugge Francis (ozljeda), Lopes pod upitnikom

Zadnji susret

U susretu 13. kola početkom studenoga, Anderlecht je na gostovanju stigao do uvjerljive pobjede od 3:0.

Prognoza

Sve osim pobjede Anderlechta večeras bilo bi iznenađenje, ali očekujemo da će i gosti postići barem jedan pogodak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!