Nogomet

Na zapadu ništa novo, Cristiano Ronaldo je igrač s najviše golova u 2023. godini

Mario Borko • srijeda, 27.12.2023.
Na zapadu ništa novo, Cristiano Ronaldo je igrač s najviše golova u 2023. godini
Foto: EPA

Cristiano Ronaldo je s dva gola srušio Al-Ittihad, ali i Harryja Kanea i Kyliana Mbappea koji su do tad s 52 pogotka dijelili status najboljeg strijelca u kalendarskoj godini...

Nakon što je na Svjetskom prvenstvu završio na klupi, a iz Manchester Uniteda bio potjeran, mnogi su mislili da je to kraj velikog Cristiana Ronalda, no on je ima drugačije planove. Portugalac je u siječnju pristupio saudijskom Al-Nassru i od tada pa do danas zabio 53 gola za klub i reprezentaciju, više nego ijedan drugi igrač na svijetu u 2023. godini.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S posljednja dva pogotka protiv Al-Ittihada u 17. kolu saudijskog prvenstva, Ronaldo je prestigao Harrya Kanea i Kyliana Mbappea koji su u 2023. zabili 52 gola.

Za Portugalca je ovo tek sedma najefikasnija sezona u karijeri, isti je učinak posljednji put imao 2017. godine nakon čega je uslijedio kontinuirani, ali blagi pad. Onaj drastični dogodio se 2022. kad je u cijeloj godini zabio samo 16 golova, ali Ronaldo se u ovoj vratio na impresivan način.

Najviše golova zabio je 2013. godine, 69. Ovo je osma godina u kojoj je zabio preko 50 golova i iako će u veljači napuni 39 godina, djeluje kao da postaje sve efikasniji. U dosadašnjih 17 prvenstvenih kola u samo tri utakmice nije uspio zabiti pogodak, a u reprezentaciji za koju nastupa preko 20 godina ovo mu je bila peta najefikasnija. U samo devet nastupa za Portugal, zabio je deset golova.

Istina je da Ronaldo u Saudijskoj Arabiji ne igra protiv protivnika najviše svjetske klase. Ipak ne zaboravimo da liga vrvi vrhunskim igračima koji su na istok otišli u najboljim godinama dok je Portugalac na pragu četrdesete.

Do kraja godine Al-Nassr gostuje kod Al-Taawona tako da će peterostruki osvajač Zlatne lopte imati priliku svoju statistiku učiniti još impresivnijom.

I tako iako Cristiano Ronaldo u pravilu zabija na terenima Bliskog istoka, on je i na zapadu igrač s najviše golova ove kalendarske godine.

FOTO: EPA/JIJI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!