Košarka

Prvi odlazak iz Cibone, Stein napustio klub uoči posljednje ovogodišnje utakmice

Filip Mihoković • srijeda, 27.12.2023.
Prvi odlazak iz Cibone, Stein napustio klub uoči posljednje ovogodišnje utakmice

Zagrebački 'Vukovi' izgubili su Alexa Steina, a razlog igračevog odlaska je nezadovoljstvo statusom u momčadi. Iako je od Amerikanca očekivan veliki doprinos momčadi, Stein se nije uspio izboriti za poziciju stožernog igrača, te će karijeru nastaviti drugdje...

Nitko ne može osporiti uspjeh Cibone unatoč situaciji u klubu. Momčad Dine Repeše demonstrirala je ove sezone karakter, inicijativu, borbenost, te vratila nadu romantičarima košarkaškog svijeta da se utakmice dobivaju na parketu, a ne u prostorijama klubova.

Igraj na Cibona - Borac na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

'Cibosi' se nalaze na drugom mjestu na ljestvici Premijer lige ostvarivši omjer 12-2, te su jedina momčad u ovom dijelu sezone koja je nanijela poraz prvoplasiranom Zadru. Sjajnu formu 'Vukova' uoči posljednje ovogodišnje utakmice protiv Borca, mogao bi poremetiti odlazak Alexa Steina, a trener Repeša nije bio zadovoljan Amerikančevim doprinosom za kojeg se pretpostavljalo da će postati jedan od temeljnih stupova zagrebačke momčadi, prenose Sportske novosti.

"Stein je iskazao želju za odlaskom. I tu se ne radi o financijama, nego o statusu. On je očekivao važniju ulogu i veću minutažu, ali ja mu je, s obzirom na ono kako sam ga doživio u te uvodne dvije utakmice, nisam mogao jamčiti. Isključivi razlog njegovog odlaska bilo je to igračko nezadovoljstvo, on nije bio tjeran od strane kluba. Ipak, od stranca se očekuje i nešto više."

Amerikancu koji se pridružio zagrebačkoj momčadi nakon igranja u Belgiji situaciju je otežala i nemogućnost sudjelovanja u susretima Premijer lige, a u utakmicama ABA lige ostvario je učinak od devet poena, 2.1 skoka, te 2.2 asistencije. Nakon što je momčad preuzeo Repeša, Stein je u pobijedi protiv Igokee i porazu u Ljubljani zabilježio najmanju minutažu ove sezone, što je vjerojatno i rezultiralo njegovim odlaskom.

Repeša od jedinog stranca u momčadi očekuje veći i konkretniji doprinos momčadi nego što ga je dao Stein:

"Za sada ćemo pričekati. Idemo odigrati sljedeće dvije utakmice, pa ćemo vidjeti. Igrač koji bi eventualno došao, kao jedini stranac, jer Aranitović ima naše papire i ne tretiramo ga kao stranca, mora biti onaj koji će raditi razliku na terenu i biti tu konkretniji od onoga što je ponudio Stein."

Trener Cibone iz svake situacije želi izvući maksimalni potencijal, pa tako i odlazak Steina može imati i pozitivni kontraefekt na momčad:

"Ne mora to biti loša situacija, jer sada će neku minutu više dobiti igrači koji su to zaslužili, a to znači da će i oni preuzeti veću odgovornost. Često se dogodi da jedan odlazak čak i popravi situaciju, a njegovih 14, 15 minuta koliko je igrao u posljednje dvije utakmice lako se rasporedi na druge."

Cibona će tražiti svoju šestu pobjedu sezone u četvrtak protiv Borca, s početkom u 19 sati, ovog puta bez Steina. Bit će to za 'Vukove' težak suparnik, no zasigurno nije nepobjediv. Borac je trenutno na omjeru 6-7, s jednom pobjedom više nego Cibona, a u ABA ligi porazili su i Zadar na Višnjiku.

FOTO: Crvena zvezda mts/Đorđe Kostić

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!