Nogomet

Šimić: 'Ako budem igrao dobro, zabijao i asistirao, nadam se da ću ići u Njemačku'

Branimir Korać • srijeda, 27.12.2023.
Šimić: 'Ako budem igrao dobro, zabijao i asistirao, nadam se da ću ići u Njemačku'
Foto: EPA

Roko Šimić postao je najskuplji hrvatski napadač prema Transfermarktu, ali još uvijek nije dobio pozitivne znakove od izbornika Zlatka Dalića. No on se nada da može do Njemačke...

U Salzburgu se Roko Šimić prošle sezone nije naigrao i odlučio se za odlazak na posudbu u Zürich. Međutim niti tamo nije sve bilo onako kako je priželjkivao i očekivao.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nije me Salzburg tjerao na posudbu nego sam logički razmišljao. U klubu su bila četiri napadača i svaki je vrijedio više od deset milijuna eura na transfermarktu i tada su bili u prednosti. U tih prvih šest mjeseci sam učio od njih, ali sam rekao da u drugom dijelu sezone moram igrati. Sučić mi je govorio da ostanem, ali radio sam dobro, noi nisam igrao. Tadašnji trener nije me baš volio i morao sam otići", rekao je Šimić u intervjuu za SportKlub.

Ove sezone situacija je bolja, ali Šimić vjeruje da može biti i bolje.

"Nije bilo perfektno u ovih šest mjeseci, ali napravio sam iskorak, zabio svoje prve golove, igrao u Ligi prvaka, zabio i asistirao protiv Benfice i napokon sam imao veliku minutažu.""

Prošli trener Matthias Jaissle otvoreno je poručio Šimiću nas početku sezone da ne računa ozbiljno na njega.

"Radio sam jako dobro, ali onda je došao sada već bivši trener, pitao me kakva je moja situacija, ostajem li ili odlazim, te mi je rekao da trenutno vjeruje nekim svojim igračima. Bio sam šokiran, javio sam ocu i menadžeru, bila je opcija ili posudba ili posudba s otkupom, ali su mi rekli da ostanem i pokažem mu da je pogriješio. Na kraju je Jaissle ipak otišao u Saudijsku Arabiju", kaže Šimić i dodaje:

"Došao je novi trener koji voli igrače koji grizu i daju sve od sebe na terenu, neki igrači su se ozlijedili i pružio mi je priliku. U početku me nije htio gol, ali onda smo dobili Rapida 2:0 uz moje golove i tu mi je krenulo."

I naredne sezone cilj je ostati u Salzburgu.

"Moj glavni plan je da ostanem, u Salzburgu i nastavim se razvijati., Ovo je odlična sredina za mlade igrače."

Naravno, velika je želja zaigrati na Europskom prvenstvu.

"Imam pola godine dokazati se izborniku i ako budem igrao dobro, zabijao i asistirao, nadam se da ću ići u Njemačku. Ali ako ću igrati i to ne bude dovoljno za reprezentaciju, onda ni nemam pravo nadati se pozivu. Sve je na meni, naravno da bi mi bila čast zaigrati za reprezentaciju."

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!