Vodeni sportovi

Tucak: 'Ako uspijemo posložiti neke stvari, vjerujem da ćemo izgledati dobro'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.12.2023.
Tucak: 'Ako uspijemo posložiti neke stvari, vjerujem da ćemo izgledati dobro'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nastavlja s pripremama za Europsko prvenstvo kojem je i domaćin. Izbornik Tucak zadovoljan je odrađenim poslom...

Još je ostalo vrlo malo vremena do početka Europskog prvenstva u vaterpolu. Izbornik Ivica Tucak pokušava igru dovesti što je bliže moguće savršenstvu. U ovih nekoliko preostalih dana radit će se na otklanjanju nedostataka.

"Mislim da smo puno toga napravili u relativno kratko vrijeme. Neke stvari smo, koje su bile vidljive da nisu funkcionirale u igri, kroz ove treninge barem uspjeli definirati onako kako bi trebale izgledati. Naravno da će prava slika biti kada počnu utakmice. Ove dvije provjere protiv SAD-a koji je sjajna reprezentacija su bile dosta dobre i uredne", kaće Tucak za HRT Sport.

Hrvatskoj sada slijede tri provjere protiv reprezentacije Srbije.

"Odlazimo u Beograd na tri završna sparinga od kojih će jedan biti službeni. Želimo još neke dileme razriješiti, da neke stvari u igri kroz ove treninge pokušamo dovesti na što veći nivo. Nadam se da ćemo Europsko prvenstvo dočekati potpuno spremni."

Hrvatska nastup na Europskom prvenstvu otvara 4. siječnja protiv Španjolske, iznimno teškog protivnika.

"U završnim danima više ćemo se bazirati na individualne razgovore, taktički-tehničke detalje. Pogledat ćemo našu posljednju utakmicu sa Španjolskom kada su nas dobili u polufinalu SP-a u Budimpešti. Pokušat ćemo pogreške svesti na što najmanji mogući broj. Moramo biti svjesni da možda igramo protiv najvećeg favorita za naslov i u ovom trenutku sigurno jedne od najjačih reprezentacija na svijetu, ali mi ne razmišljamo drugačije, idemo na pobjedu. Idemo pokušati pobijediti, a hoćemo li uspjeti u tome, vidjet ćemo."

Težak posao bit će i u ostala dva susreta, Crna Gora i Francuska ne smiju se podcijeniti.

"Nikako ne podcijeniti, pričamo o Francuskoj koja u svojim redovima ima petoricu ili šestoricu igrača koje bi svaka reprezentacija poželjela. Crna Gora nas je svladala u Fukuoki u onoj neizvjesnoj utakmici. Nikada nitko nije ušao u susret protiv Crne Gore i unaprijed rekao da će pobijediti, to je jednostavno nemoguće. Crna Gora je respektabilna reprezentacija, možda nemaju snagu od prije 10-12 godina kada su bili prvaci Europe, ali radi se o sjajnoj reprezentaciji, baš onako moćnoj i dobro organiziranoj, ali vjerujem da ih možemo dobiti. Imamo tu kvalitetu i snagu. Vjerujem da će to izgledati dobro ako posložimo neke stvari."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!