Košarka

Oporavljeni Toni Nakić polako se vraća u konkurenciju za nastup

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 29.12.2023.
Oporavljeni Toni Nakić polako se vraća u konkurenciju za nastup
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Toni Nakić naporno radi kako bi se što prije i u što boljem stanju vratio u konkurenciju za nastup. Ozljeda je za njega prošlost...

Hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Nakić (24) oporavio se od ozljede koljena pa bi u subotu mogao zaigrati prvi put ove sezone za španjolskog prvoligaša Rio Breogan na gostovanju kod Gran Canarije, rekao je njegov trener Veljko Mršić.

Igraj na utakmice Lige Endese na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Putovat će s nama, ali je njegov nastup upitan. Vidjet ćemo kako će reagirati u idućim satima. No istina je da je blizu povratka na teren", izjavio je Mršić, čije riječi u petak prenose lokalne novine La Voz de Galicia.

Nakić se ozlijedio u kolovozu tijekom treninga, kada se Rio Breogan pripremao za početak sezone.

"Četiri mjeseca nije aktivan", napomenuo je hrvatski trener Mršić. "Prošle sezone je, od ožujka kada se ozlijedio protiv Unicaje, odigrao samo jednu utakmicu za nas. Tako je u zadnjih deset mjeseci nastupio samo jednom, ali poznavajući njegov mentalitet uvjeren sam da će nam jako brzo pomoći", dodao je.

Rio Breogan zauzima predzadnje mjesto u španjolskom prvenstvu gdje se natječe 18 klubova. Upisao je četiri pobjede i 11 poraza.

Nakić je prije šest mjeseci produžio ugovor s klubom za dodatnu sezonu, do ljeta 2024.

Prošle sezone je u Španjolskoj odigrao 28 utakmica te u prosjeku zabijao 8,6 koševa po utakmici uz 3,8 skokova i 1,3 asistencije.

Bivši hrvatski izbornik Mršić postao je trener Rio Breogana u siječnju 2022. godine, a šest mjeseci kasnije doveo je Nakića iz zagrebačke Cibone koja se zbog financijskih problema igrački osipala. Rio Breogan, iz sjeverne pokrajine Galicije, prošlu sezonu je završio na desetom mjestu u prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!