Nogomet

Jovićevićev Al Raed u golijadi do nova tri vrlo važna boda

Filip Mihoković • petak, 29.12.2023.
Jovićevićev Al Raed u golijadi do nova tri vrlo važna boda
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U 19. kolu Saudijske Pro lige odigrana su dva susreta, Al-Raed Igora Jovičevića u golijadi je slavio 4:3 protiv Abhe, dok je vodeći na ljestvici Al-Hilal slavio 0:2 protiv Al-Fayhe...

Al-Raed stvorio je tijekom susreta više prilika, dok se momčad Abhe branila i šanse stvarala iz tranzicije. Abha je došla do vodstva pogotkom Hassana Hashima Al Alija u 17. minuti, dok je rezultat izjednačio Khalid Asulbaie samo četiri minute nakon. Ipak je Abha otišla na odmor s vodstvom, ponovno zahvaljujući Hassanu Al Aliju, ovog puta u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Igraj na utakmice saudijskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Igora Jovićevića došla je do preokreta u drugom dijelu. Prvo je u samom početku drugoga dijela rezultat izjednačio Mohamed Fouzair na asistenciju strijelca prvoga pogotka Asulbaieja, a do punog preokreta je došla u 50. minuti. Fouzair ovaj puta asistira Karimu El Berkaouiju koji posprema loptu u mrežu za 3:2. Da bi bilo napeto do kraja pobrinuo se Fabian Noguera u 67. minuti, no ipak je na kraju slavio Al-Raed.

Dominaciju drugog dijela igre, Jovićevića momčad okrunila je pogotkom u samoj završnici. U sedmoj minuti sudačke nadoknade ponovno je asistirao Asulbaie, ovog puta za Oumara Gonzaleza koji donosi pobjedu u napetoj završnici.

U drugom susretu odmjerile su snage vodeća momčad prvenstva Al-Hilal i jedanaeastoplasirana Al-Fayha. Al-Hilal bio je veliki favorit pri ulasku u susret, no mučio se s realizacijom do samoga kraja. Dominaciju u svakoj statističkoj kategoriji vodeća momčad prvenstva nije konvertirala u pogodak sve do 86. minute kada im je prednost donio Ali Albulayhi, a pobjedu je potvrdio Aleksandar Mitrović u sedmoj minuti sudačke nadoknade.

Al-Hilal došao je do novih tri boda, te je stavio pritisak na Al-Nassr Marcela Brozovića koji još nije odigrao svoj susret 19. kola, a sada zaostaje 10 bodova za vodećom momčadi prvenstva. Jovićević i Al-Raed mogu biti zadovoljni uzimanjem svih bodova u napetom susretu, te se sada nalaze na 11. mjestu na ljestvici s osvojenih 19 bodova u 19 susreta.

Saudijska Pro liga, 19. kolo:
Al-Fayha - Al-Hilal 0:2
Al-Raed - Abha 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!