Nogomet

Skender nasljeđuje Budimira i preuzima klupu Širokog Brijega

Mario Borko • subota, 30.12.2023.
Skender nasljeđuje Budimira i preuzima klupu Širokog Brijega
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Iz Širokog Brijega su na službenim stranicama objavili da klupu preuzima četrdesetogodišnji Osječanin Dino Skender. Pripreme za nastavak sezone kreću u siječnju...

Nakon što su obustavili suradnju s Marijanom Budimirom, ljudima koji vode Široki Brijeg trebalo je točno tjedan dana da pronađu novog trenera, a njegovo ime je Dino Skender. Iz kluba su očito odlučili slijediti strategiju zapošljavanja mladih i perspektivnih trenera, pa će Splićanina zamijeniti Osječanin.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iz kluba su objavili da će novi trener klupu formalno preuzeti 8. siječnja, kad je i zakazan početak priprema za proljetni dio prvenstva. U dosadašnjoj karijeri Skender je preko dvije godine bio na klupi druge ekipe Osijeka, a zatim je po odlasku Zorana Zekića, u 22 utakmice vodio i prvu momčad.

Nakon Osijeka u dva je navrata vodio Olimpiju iz Ljubljane, a sad će se nakon hrvatske i slovenske lige okušati i u bosanskoj Premijer ligi.

Reakcije navijača na društvenim mrežama su podijeljene, neki su zadovoljni i priželjkuju da Skender dobije dovoljno vremena za rad, dok su drugi očekivali iskusnije rješenje.

"Plavo-bijeli" u nastavak prvenstva kreću sa šestog mjesta, ali sa samo jednom pobjedom od rujna i tri boda iznad zone ispadanja. U kupu gostuju kod drugoligaša Stupčanice, što će za Osječanina ujedno biti i službeni debi na klupi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!