Tenis

Gojo ima težak posao na otvaranju sezone, kreće protiv nove francuske zvijezde

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.01.2024.
Gojo ima težak posao na otvaranju sezone, kreće protiv nove francuske zvijezde
Foto: Mario Strmotić/HINA

S novom godinom krenula je i nova teniska sezona. Borna Gojo otvara je na ATP turniru u Hong Kongu gdje je mogao i bolje proći sa ždrijebom...

Borna Gojo s velikim očekivanjima ulazi u novu tenisku sezonu. Iskorak je već napravljen, od igrača koji ima šarolike rezultate na Challengerima, a svoje najbolje igre pokazuje u Davis Cupu, polako je i na turnirima bio sve stabilniji i konstantniji te je prvi put u karijeri ušao u Top 100 i godinu završio na 72. mjestu.

Igraj na Fils - Gojo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

To će Goji omogućiti lakši posao na turnirima, imat će izravan ulaz na dijelu ATP turnira, kao što je to u ovom slučaju u Hong Kongu, ima priliku za daljnji napredak i ostanak na ATP razini bez povratka na Challengere.

U Hong Kongu neće imati lagan posao na startu, odmah ga očekuje vrlo izazovan protivnik. Ždrijeb ga je spojio s osmim nositeljom Arthurom Filsom koji u ovaj susret ulazi kao favorit, ali Gojo će probati iznenaditi.

Filsa mnogi prozivaju nasljednikom Jo-Wilfrieda Tsonge kojeg vidi kao jednog od idola i igrača kojem je dosta sličan. Onim što već sada prikazuje, Fils bi u budućnosti mogao i nadmašiti Tsongu.

Za Bornu je Fils dosta nezgodan ždrijeb, bit će to meč dvojice igrača s jakim udarcima, dobrog servisa, dvojice igrača koji još uvijek nisu na svom vrhuncu i tamo će tek doći.

Francuz je prošle godine napravio ogroman iskorak, tako je 2022. godinu završio na 251. mjestu, a prošlu godinu na 36. poziciji. Najzvučnije pobjede ostvario je u četvrtfinalu Hamburga gdje je sa 6:0, 6:4 svladao Caspera Ruuda te u polufinalu Antwerpa gdje je sa 7:6, 7:6 svladao Stefanosa Tsitsipasa.

Mjesto, vrijeme

Hong Kong, 10:00

Prošli međusobni dvoboj

Gojo i Fils nisu se još susretali.

Prošli turnir

Gojo je posljednji turnirski nastup imao u Beču gdje je svladao Aslana Karaceva i Tommyja Paula pa izgubio u četvrtfinalu od Tsitsipasa sa 7:6, 7:5.

Fils je posljednji nastup imao na Next Gen turniru gdje je svladao Lucu Nardija, Flavija Cobollija, Dominica Strickera i Luccu van Asschea, a poražen je u finalu od Hamada Međedovića.

Prognoza

Teško je prognozirati išta dok je forma igrača posve nepoznata. Malu prednost ima Fils, ali Gojo je igrač koji je sposoban za velike rezultate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!