Tenis

Hrvatska poražena od Norveške: Vekić slavila, Ćorić bez šanse, odlučio par

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.01.2024.
Hrvatska poražena od Norveške: Vekić slavila, Ćorić bez šanse, odlučio par
Foto: EPA

Hrvatska teniska reprezentacija nije dobro krenula na United Cupu. Poražena je s 2:1 od Norveške i morat će svladati Nizozemsku ako misli do prvog mjesta u skupini...

U susretu skupine F United Cupa, Hrvatska je upisala 2:1 poraz od Norveške. Unatoč tom porazu još nije otpala iz borbe za prvo mjesto i prolaz, ali jasno je da u posljednjem kolu ne smije izgubiti niti jedan meč od Nizozemske.

Igraj na mečeve United Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva je na terenu bila Donna Vekić koja je u maratonskom meču nakon skoro tri sata borbe svladala 544. igračicu svijeta Melene Helgo. Očekivalo se da će Donna lakše do pobjede, ali Norvežanka je bila čvrsta, stvorila je Vekić dosta problema, ali u trećem setu je ipak pala i Donna je jednim breakom uzela set i pobjedu.

Borna Ćorić je igrao protiv 11. igrača svijeta Caspera Ruuda i nije imao pravu šansu. Upisao je uvjerljiv poraz sa 6:4, 6:1 u meču koji je potpuno otišao na stranu Ruuda. Nakon 4:4 u prvom setu, Ćorić je do kraja meča osvojio samo jedan gem.

Možda se mala prilika ukazala na početku drugog seta kada je u prvom gemu imao 15:40 i mogao preuzeti kontrolu nad setom, nije uspio i Ruud je dosta lako stigao do pobjede.

Odluka je pala u paru gdje su Ulrikke Eikeri i Casper Ruud bili bolji s 10:7 u produženom tie-breaku od Donne Vekić i Ivana Dodiga.

Hrvatska meč odluke igra protiv Nizozemske i tu mora slaviti. U prvom kolu Nizozemska je s 2:1 svladala Norvešku, a predstavljali su je Tallon Griekspoor i Arantxa Rus u singlu te Demi Schuurs i Wesley Koolhof u paru.

United Cup, skupina F

Hrvatska - Norveška 1:2

Donna Vekić - Malene Helgo 7:5, 3:6, 6:3
Borna Ćorić - Casper Ruud 4:6, 1:6
Vekić/Dodig - Eikeri/Ruud 3:6, 6:3, 7:10

FOTO: EPA/STEVEN MARKHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!