Tenis

Vraća se Marin Čilić, u Hong Kongu otvara protiv iskusnog Nijemca

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.01.2024.
Vraća se Marin Čilić, u Hong Kongu otvara protiv iskusnog Nijemca
Foto: EPA

Nakon dugačke pauze tenisu se vraća Marin Čilić. Najvažnije je da su problemi s ozljedom iza njega, slijedi hvatanje forme i kontinuiteta nastupa, a prvi protivnik na turniru u Hong Kongu bit će mu Nijemac Jan-Lennard Struff...

Hrvatski tenis ima dva predstavnika na ATP turniru u Hong Kongu. Borna Gojo za prvog protivnika ima Arthura Filsa, a Marin Čilić kreće protiv Jan-Lennarda Struffa.

Igraj na Struff - Čilić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marinov ranking zbog neigranja prošle sezone je jako pao pa je trenutno 674. igrač svijeta, no to ne bi trebalo imati utjecaja u skupljanju mečeva na turnirima, naime Čilić će neko vrijeme imati zaštićeni renking i moći će ući u glavni ždrijeb na većini turnira.

Struff je 25. igrač svijeta i danas zasigurno u boljoj formi nego što je to slučaj s Čilićem. U prošloj godini Čilić je odigrao samo dva meča, prvi na početku godine u Puneu protiv Roberta Carballesa Baene gdje je upisao pobjedu, no u drugom kolu protiv Tallona Griekspoora predao je meč bez borbe.

Uslijedila je operacija, dugačka stanka i povratak u srpnju u Umagu. Tamo je upisao poraz od Flavija Cobollija koji je slavio u dva seta, Čilić je ponovno osjetio probleme i tu je sezona završena.

Ovo je za Marina novi početak, definitivno najduža pauza u karijeri, a više nije u cvijetu mladosti. Svaki povratak sada će biti sve teži, a posebno nakon ovako dugačke pauze.

Očekuje ga igrač s kojim je imao problema i kada je bio u punoj formi, Struff je dosta nezgodan i pobjeda Čilića bila bi velika stvar.

Mjesto, vrijeme

Hong Kong, 8:30

Prošli međusobni dvoboji

Bit će ovo peti put da se sastaju Struff i Čilić, a svaki ima po dvije pobjede. Marin je slavio 2014. godine u Sydneyju i 2019. godine u Madridu, oba puta u tri seta dok je Struff bio bolji 2018. godine u Tokiju te 2019. godine u Rimu. Jedino taj posljednji dvoboj u Rimu bio je gotov u dva seta, Struff je slavio sa 6:2, 6:3.

Prošli turnir

Marin prošli nastup ima u srpnju u Umagu gdje je nakon šestomjesečne pauze poražen od Flavija Cobollija.

Struff je zadnje mečeve odradio na turniru u Sofiji gdje je svladao Harrisa i Marozsana te izgubio u polufinalu od Drapera.

Prognoza

Marin je bolji i renomiraniji igrač, ali tu je ta dugačka pauza koja je veliki problem.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!