Tenis

Dino Prižmić nakon preokreta do pobjede u Canberri

Petar Jenjić • utorak, 02.01.2024.
Dino Prižmić nakon preokreta do pobjede u Canberri
Foto: EPA

Do plasmana u drugo kolo Challengera u Canberri stigao je Dino Prižmić koji je u tri seta svladao Radua Albota. Slijedi mu meč s Brandonom Nakashimom...

Do lijepe pobjede na startu nove teniske sezone stigao je Dino Prižmić koji nastupa na Challengeru Canberri. Hrvatski predstavnik za protivnika je imao Radua Albota.

Igraj na Challenger Canberra na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Moldavski tenisač, trenutno 131. na ATP ljestvici, ima u karijeri i jednu ATP titulu. Danas protiv 46 mjesta lošije rangiranog tenisača krenuo dobro u meč, ali nije uspio slaviti.

Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj, a Prižmić je do pobjede došao nakon dva sata i 34 minute provedenih na terenu. Na kraju je bilo 6:7, 6:1, 6:2.

U cijelom prvom setu vidjeli smo jednu break šansu koju je imao Albot, no nije je uspio iskoristiti. U tie-breaku je bilo uglavnom poravnato do 4:4, a tada je Moldavac dobio tri poena u nizu.

U preostala dva seta Prižmić se suočio s tri break šanse protivnika i sve ih je spasio. S druge strane, igrao je odlično na servis Albota koji je do kraja dobio samo tri gema.

Drugo kolo donosi meč protiv 131. tenisača svijeta, Brandona Nakashime iz SAD-a. Do sada nisu nikada igrali međusobno.

Challenger Canberra, 1. kolo:
Dino Prižmić - Radu Albot 6:7 (4), 6:1, 6:2

FOTO: EPA/Jonas Ekstromer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!