Košarka

Pistonsi se vratili starim navikama, Zubac prvi skakač Clippersa

Petar Jenjić • utorak, 02.01.2024.
Pistonsi se vratili starim navikama, Zubac prvi skakač Clippersa
Foto: EPA

Tri hrvatska košarkaša noćas su bila na NBA parketima, a do pobjede nije stigao samo Bojan Bogdanović s Detroit Pistonsima. Ivica Zubac bio je prvi skakač u pobjedi LA Clippersa protiv Miami Heata...

Nakon prekinutog niza od 28 poraza, Detroit Pistonsi vratili su se starim navikama. Nisu imali prevelike šanse na gostovanju kod Houston Rocketsa koji su slavili sa 136:113.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rocketse je do pobjede predvodio Alperen Sengun s 26 poena i devet asistencija, dok je Jalen Green dodao 22 koša i pet skokova.

Alec Burks s 21 poenom predvodio je Pistonse. Bojan Bogdanović dodao je 14 koševa (1/5 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 3/4), dva skoka i dvije asistencije za nešto manje od 27 minuta u igri.

Do pete pobjede u zadnjih šest utakmica stigla je Utah Jazz koja je visoko slavila protiv Dallas Mavericksa sa 127:90, a posebno se izdvaja triple-double Jordana Clarksona.

Po ulasku s klupe imao je 20 poena, deset skokova i 11 asistencija, a to je bio prvi triple-double jednog igrača Jazza u regularnoj sezoni još od 2008. godine. Dodajmo i to da je posljednji Jazzer koji je s klupe došao do toga bio je Mark Eaton prije točno 40 godina.

Luka Šamanić dobio je zadnje četiri minute te dodao dva poena (1/4 za dva) i jedan skok. Luka Dončić bio je najučinkovitiji kod Dallasa s 19 poena, šest skokova i 14 asistencija.

Do nove pobjede stigli su Los Angeles Clippersi koji su na domaćem parketu slavili protiv Miami Heata sa 121:104. Treća im je to uzastopna pobjeda, a gostima prvi poraz nakon četiri uzastopna slavlja.

Clipperse je do pobjede predvodio Kawhi Leonard s 24 poena, šest skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte, a ovo mu je bila prva utakmica od 20. prosinca. Ivica Zubac bio je prvi skakač momčad s 12 skokova, a dodao je i šest koševa (3/4 za dva) i jednu asistenciju za nešto manje od 29 minuta u igri.

Najbolji je kod gostiju bio Bam Adebayo s 21 poenom i 15 skokova.

NBA:
Houston Rockets - Detroit Pistons 136:113
Utah Jazz - Dallas Mavericks 127:90
LA Clippers - Miami Heat 121:104

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!