Tenis

Rafael Nadal u povratničkom meču nadigrao Dominica Thiema

Petar Jenjić • utorak, 02.01.2024.
Rafael Nadal u povratničkom meču nadigrao Dominica Thiema
Foto: EPA

Rafael Nadal prešao je prvu prepreku na ATP turniru u Brisbaneu, u svom prvo meču nakon gotovo godinu dana. U dva je seta bio bolji od Dominica Thiema...

Još od 15. siječnja prošle godine i poraza na Australian Openu, Rafael Nadal izbivao je s teniskih terena. Dugo je ostajalo pitanje hoće li se i u kakvom stanju vratiti, ali danas je pokazao da itekako može.

Igraj na ATP Hong Kong na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nadal je dobio pozivnicu za ATP turnir u Brisbaneu gdje je u prvom kolu igrao protiv Dominica Thiema koji je do glavnog ždrijeba ušao kroz dva meča kvalifikacija.

Danas ipak nije mogao protiv Španjolca koji je slavio sa 7:5, 6:1 nakon sat i pol provedenih na terenu. Bio im je ovo čak 16. međusobni dvoboj, a Nadal je stigao do desete pobjede.

Prvi set bio je poprilično izjednačen, a nijedan tenisač nije imao break šansu sve do 12. gema. Tada je Nadal stigao do šansi na servisu Thiema i iskoristio ukupno četvrtu loptu za prvi set.

Drugi set bio je potpuno jednosmjeran. Odmah je poveo s 3:0, a do kraja nije ispustio nijedan gem. Bio im je to prvi meč još od polovice studenog 2020. godine.

ATP Brisbane, 1. kolo:
Rafael Nadal - Dominic Thiem 7:5, 6:1

FOTO: EPA/JONO SEARLE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!