Tenis

Poljaci izborili polufinale United Cupa, Njemačka završila ispred Hrvatske

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 03.01.2024.
Poljaci izborili polufinale United Cupa, Njemačka završila ispred Hrvatske
Foto: EPA

Hrvatska ipak nije prošla u četvrtfinale United Cupa. Francuska je slavila protiv Italije što je poguralo Njemačku na drugo mjesto, a Nijemci imaju više postotaka osvojenih gemova nego Hrvatska...

Teniska reprezentacija Poljske plasirala se u srijedu u polufinale United Cupa nakon što je u Perthu pobijedila Kinu sa 3-0.

Igraj na mečeve United Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bodove su Poljskoj osigurali prva tenisačica svijeta Iga Swiatek pobjedom 6:2, 6:3 protiv Qinwen Zhang i Hubert Hurkacz koji je sa 6:3, 6:4 svladao Zhizhen Zhanga.

Poljska je slavila i u meču mješovitih parova, Katarzyna Piter i Jan Zielinski su bili bolji od Fajinga Suna i Xiaodija Youa sa 6:3, 5:7, 10:7.

Poljska sada putuje u Sydney gdje se igraju polufinalni susreti, a pridružit će im se Srbija ili Australija koje se sastaju u drugom četvrtfinalnom okršaju dana u Perthu.

Francuska se pak plasirala u četvrtfinale nakon što je u Sydneyu pobijedila Italiju s 3:0 čime je Hrvatska eliminirana.

Prvi bod Francuskoj donio je Adrian Mannarino pobjedom protiv Lorenza Sonega 6:4, 6:4, a pobjedu je osigurala Caroline Garcia koja je sa 6:4, 5:7, 6:4 bila bolja od Jasmine Paolini. Francuska je pobijedila i meču parova 7:6, 6:4.

Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv Norveške, koja je prva u Grupi F, a pobjednik tog dvoboja igrat će u polufinalu protiv Poljske.

FOTO: EPA/RICHARD WAINWRIGHT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!