Rukomet

Povratnik na veliko natjecanje cijeni Crnogorce: 'Imaju odlične pojedince i trebamo ih ozbiljno shvatiti'

Mario Borko • srijeda, 03.01.2024.
Povratnik na veliko natjecanje cijeni Crnogorce: 'Imaju odlične pojedince i trebamo ih ozbiljno shvatiti'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Lijevo krilo hrvatske reprezentacije, David Mandić, najavio je utakmicu protiv Crne Gore, a osvrnuo se između ostalog i na svoj klupski status...

Na posljednja dva velika natjecanja Hrvatska nije mogla računati na svoje nominalno prvo lijevo krilo, Davida Mandića. Bivši igrač Zagreba propustio je kompletno Svjetsko prvenstvo prošle godine, a na posljednjem Europskom prvenstvu zbog ozljede je odigrao samo dvije utakmice. Jedna je bila upravo protiv Crne Gore, tada je Hrvatska bila šokantno poražena, a sutra će imati priliku za revanš.

Igraj na Hrvatska - Crna Gora na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Dva dana već radimo na taktici, spremamo se za Španjolsku, prvu utakmicu na prvenstvu koja nas čeka za devet dana. Sutra igramo prvu prijateljsku utakmicu koja će nam biti uvertira za Španjolce."

Mandić već dvije godine u dresu Melsungena nastupa u Bundesligi, pa je tako dao svoje viđenje Crnogorca s kojima se susreće na terenima u Njemačkoj.

"Crna Gora je vrlo dobra, ima puno dobrih pojedinaca, a posebno dva desna beka koja igraju u Bundesligi Vujovića i Čavora, to su jako dobri igrači. Imaju iskusnog golmana, igramo zajedno u klubu i kada uhvati pravi ritam postaje nezaustavljiv, ima jako dobar učinak u Bundesligi i stvarno je sjajan. Lijevo krilo je iz Gummersbacha, imaju stvarno odlične pojedince i trebamo ih ozbiljno shvatiti."

Nadalje, Mandić smatra da su utakmice protiv Crne Gore i Slovenije prava uvertira za Europsko prvenstvo, a oko svog klupskog statusa se ne brine.

"Ja sam zadovoljan, iako ne zabijam puno golova i nemam puno lopti. U klubu su isto zadovoljni tako da je sve u redu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!