Ostali sportovi

Luke Humphries u odličnom finalu svladao 16-godišnju senzaciju i postao svjetski prvak

Petar Jenjić • srijeda, 03.01.2024.
Luke Humphries u odličnom finalu svladao 16-godišnju senzaciju i postao svjetski prvak

Luke Humphries novi je svjetski prvak u pikadu. U finalnom je meču sa 7:4 bio bolji od Lukea Littlera, osvojio najveću titulu karijere i postao prvi pikadist svijeta...

Iza nas je još jedno Svjetsko prvenstvu u pikadu, u kojem je do pobjede stigao Luke Humphries koji je u finalnom meču svladao 16-godišnju senzaciju Lukea Littlera sa 7:4 u setovima. Ključnim se pokazao sedmi set kada je Littler vodio s 4:2, imao šansu za peti, ali nije je iskoristio.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Humphries je tako na najbolji mogući način zaključio sezonu u kojoj je osvojio Grand Prix, Grand Slam i Players Championship Finals. Na koncu je bacao u prosjeku 103.67 uz 23 maksimuma. Littler je završio na prosjeku 101.13 i 13 maksimuma.

Prvi leg meča otišao je na stranu Littlera koji je nakon toga mrvicu posustao. Humphries je to iskoristio i s tri uzastopna lega stigao do osvajanja prvog seta.

Humphries je sjajno krenuo i u drugi set i poveo s 2:0 u legovima, ali u tim trenucima probudio se njegov protivnik. Littler je prvo sjajno izašao na 142, a zatim za poravnanje u setovima pogodio izlaz od 120.

Obrnuta situacija dogodila se u trećem setu. Littler je krenuo s dva dobivena lega, ali je nakon toga ostao i bez onog najvažnijeg. Njegov suparnik napravio je preokret i poveo s 2:1 u setovima.

Uslijedila su dva odlična seta Lukea Littlera koja je dobio s 3:1 u legovima. Imao je Humphries svojih šansi, posebno u petom setu, ali nije ih uspio iskoristiti.

Littler je dominirao šestim setom i uzeo ga je bez izgubljenog lega, a u sedmom smo gledali odlučujući sedmi leg. Imao je jednu šansu za vodstvo od 5:2 u setovima, ali nije je iskoristio. Humphries je smanjio zaostatak, a nakon toga dobio još jedan set za poravnanje na 4:4.

Humphries je zakomplicirao deveti set nakon što je kod vodstva 2:1 u legovima propustio tri strelice na dvostruko osam, a Littler poravnao. Ipak, odlučujući leg otišao je na njegovu stranu.

Na koncu je i preostale setove Humphries uspio dobiti, a posljednji izlaz bio je na dvostruko osam. Ovom pobjedom preuzima prvo mjesto na svijetu.

Svjetsko prvenstvo, finale:
Luke Humphries - Luke Littler 7:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!