Tenis

Antonia Ružić u 2024. godini nastavlja s pobjedama

Mario Borko • četvrtak, 04.01.2024.
Antonia Ružić u 2024. godini nastavlja s pobjedama
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

U drugom kolu ITF turnira u Nonthaburi na Tajlandu, Antonia Ružić upisala je drugu pobjedu. Ovog puta u dva je seta bila bolja od Japanke Ito s dva puta po 6:3...

Nakon što je prošlu sezonu zaključila osvajanjem svog sedmog ITF naslova u karijeri, u novu je Antonia Ružić krenula s dvije relativno lake pobjede u dva seta. Noćas je mlada Čakovčanka u drugom kolu ITF turnira u Nonthaburi na Tajlandu slavila protiv 383. tenisačice svijeta Aoi Ito, rezultatom 6:3, 6:3.

Igraj na Ružić - Ishii na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatica je u meč krenula s izgubljenim servis gemom. Do kraja seta izgubila je svoj servis još jednom, ali ga je tri puta oduzimala Japanki i tako osvojila prvi set sa 6:3. U drugom setu vidjeli smo tri breaka u prva tri gema, Antonia je oduzela servis dva puta i držala tu prednost do rezultata 5:3 kada je na servisu protivnice iskoristila drugu meč loptu i osigurala prolazak u četvrtfinale.

Ružić, koja će uskoro proslaviti 21. rođendan, trenutno je 244. tenisačica svijeta, a u četvrtfinalu će snage odmjeriti s još jednom Japankom, 474. igračicom svijeta Sayakom Ishii. Čakovčanka je postavljena za petu nositeljicu, a s obzirom na to da je jedina preostala nositeljica na turniru to je stavlja u ulogu svojevrsnog favorita.

Meč je na rasporedu u noći s četvrtka na petak, točnije oko četiri sata po hrvatskom vremenu.

ITF Nonthaburi, drugo kolo:
Antonia Ružić (Hrvatska, 5) - Aoi Ito (Japan) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!