Tenis

Nedodirljiva na servisu: Martić preko Kineskinje do četvrtfinala u Aucklandu

Branimir Korać • četvrtak, 04.01.2024.
Nedodirljiva na servisu: Martić preko Kineskinje do četvrtfinala u Aucklandu
Foto: EPA

Petra Martić izborila je prolaz u četvrtfinale WTA turnira u Aucklandu. U osmini finala igrala je protiv Kineskinje Yue Yuan i svladala ju je u dva laka seta...

Petra Martić može biti zadovoljna kako je otvorila novu sezonu. Prvi turnir igra u Aucklandu gdje je za drugu protivnicu imala Kineskinju Yue Yuan, a svladala ju je u dva seta.

Igraj na mečeve turnira u Aucklandu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Očekivao se jači otpor Yuan, međutim Martić je bila vrlo raspoložena i slavila je sa 6:2, 6:2 u susretu u kojem protivnici nije dopustila niti jednu break loptu od početka do kraja meča.

S druge strane Martić ih je imala devet, a Kineskinja se pet puta uspjela spasiti, no po dva puta u svakom setu ipak je pokleknula.

U prvom setu nije bilo breakova u prva četiri gema, ali onda je krenula serija Martić koja je nakon vodstva Yuan 2:1 nanizala šest gemova i povela sa 6:2, 2:0.

Imala je Petra priliku za nastavak tog niza, kod 2:0 došla je do 0:40, ali ovaj put Yuan se izvukla. Kod 4:2 ponovno Martić dolazi do 0:40, ali tu se Yuan nije spasila i Petra odlazi do pobjede.

Martić je na kraju slavila sa 6:2, 6:2 i izborila prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv četvrte nositeljice, 31. igračice svijeta Emme Navarro. S Amerikankom se susrela prošle godine na turniru u Cincinnatiju gdje je slavila sa 6:2, 3:6, 6:3.

Ako bude servirala kao protiv Kineskinje, Martić će imati velike šanse, Yuan u cijelom meču nije osvojila niti jedan poen nakon što je Martić ubacila prvi servis, a više od polovice poena na reternu osvojila je nakon Petrine dvostruke servis pogreške.

WTA Auckland, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 7) - Yue Yuan (Kina) 6:2, 6:2

FOTO: EPA/WU HAO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!