Nogomet

Direktor Slaven Belupa: 'Cilj je profiliranje mladih igrača, a Hoxha je još uvijek naš igrač'

Mario Borko • četvrtak, 04.01.2024.
Direktor Slaven Belupa: 'Cilj je profiliranje mladih igrača, a Hoxha je još uvijek naš igrač'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Koprivničani su jučer krenuli s pripremama za proljetni dio prvenstva, a trenutno računaju na 30 igrača. Direktor kluba Aleksandar Aleksovski progovorio je o planovima za nastavak prvenstva, gradnji novog stadiona i budućnosti Arbera Hoxhe...

Najdugovječniji prvoligaš uz "veliku četvorku" Slaven Belupo daleko je od svojih zlatnih dana kada se u Koprivnici igrala Europa i pobjeđivao Athletic Bilbao. U posljednjih deset godina "Apotekari" su pretplaćeni na donji dom prvenstvene ljestvice, a dan nakon što su krenuli s pripremama za proljetni dio sezone, iz kluba se u razgovoru za Sportske novosti oglasio direktor Aleksandar Aleksovski, koji je kao glavni cilj uoči nastavka prvenstva istaknuo ostanak u ligi.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Naravno, prvenstveni cilj je osigurati opstanak u ligi, to ni s čime ne smijemo ugroziti. Zasad to izgleda dosta dobro, ali dok ga matematički ne osiguramo, to će nam biti prvi zadatak."

Slaven je prema podacima četvrta najmlađa momčad lige, a kao i svaki hrvatski klub živi od prodaje igrača. S obzirom na podosta komotnu situaciju što se tiče ostanka u ligi, proljeće bi svim klubovima ispod sredine ljestvice moglo poslužiti da daju što više prilike igračima iz svoje nogometne škole.

"Glavni cilj je profiliranje mladih igrača. Želja kluba je da se nekoliko igrača iz naše škole isprofilira u proljetnoj polusezoni. Ipak pruži li se prilika, jasno je da se želimo boriti i za što bolji plasman."

Direktor je najavio veći broj odlazaka nego dolazaka u prijelaznom roku koji slijedi, a upravo zato da bi se stvorio prostor za mlade igrače. Po procijenjenoj vrijednosti igrača prema Transfermarktu, Slaven se nalazi na pretposljednjem mjestu u ligi. Većini igrača vrijednost je ipak porasla, a najskuplji eksponat Arber Hoxha stigao je do milijunske vrijednosti.

"Transfermarkt je jedan od pokazatelja koji je široko prisutan, ali se ne mogu u potpunosti složiti s njegovim procjenama. Štoviše, igrači Slavena Belupa su redovito bili prodavani za veće iznose nego što ih je TM u tom trenutku procjenjivao, dok neki drugi klubovi prodaju za manje iznose. Tržište je to koje pokazuje radi li se dobro ili ne. Za naše igrače na tržištu postoji interes i možemo zaključiti da smo generalno zadovoljni s prvim dijelom sezone."

Što se tiče prelaska Hoxhe u Dinamo, Aleksovski je samo kratko komentirao: " Hoxha je još uvijek naš igrač, svojim je nastupima skrenuo pozornost na sebe i zasad nemam ništa za dodati po tom pitanju."

Osim uzbudljive borbe za naslov, kraj polusezone obilježile su i pompozne najave o gradnji novih stadiona. Kao jedan od gradova koji će graditi novi stadion spominjala se i Koprivnica, ali izgleda da od toga barem u skorije vrijeme neće biti ništa.

"Stadion je strateški projekt, a takve strateške stvari se ne događaju preko noći. Prvi korak je napravljen, postoji interes svih uključenih, ali nije za očekivati da bi tu moglo biti vrlo brze dinamike. Za takve projekte ipak treba vremena."

Ipak čini se da bi se barem nešto moglo poduzeti po pitanju jednog od najgorih travnjaka u ligi:" U stalnim smo dogovorima s vlasnikom, Gradom Koprivnicom, i vjerujem da ćemo zajedničkim naporima tijekom ljetne stanke uspjeti promijeniti travnjak. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti u tome", najavio je Aleksovski.

Dakle u Slavenu sve po starom, kao iz hita grupe Pavel ostaju "autentično osrednji", a jedina velika stvar koja bi se u dogledno vrijeme u Koprivnici mogla dogoditi je odlazak Arbera Hoxhe u Dinamo.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!