Košarka

Jokić o šutu za pobjedu: 'Znao sam da ću zabiti'

Filip Mihoković • petak, 05.01.2024.
Jokić o šutu za pobjedu: 'Znao sam da ću zabiti'
Foto: EPA

Denver Nuggetsi pobijedili su Golden State Warriorse čudesnom tricom Nikole Jokića s istekom vremena. Srpski centar znao je da će lopta ući u koš odmah nakon što je napustila njegove ruke...

Još jedan težak poraz za Warriorse bez Draymonda Greena za kojeg se još ne zna točan datum povratka na parket. Warriorsi su ulaskom u posljednju četvrtinu vodili 18 razlike nakon najbolje odigrane četvrtine ove sezone. U trećem dijelu utakmice Golden State je pogodio 75 posto šuteva iz igre te je nadmašio Denver 44:24.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, Golden State vodstvo nije zadržao do kraja utakmice, a ponovno su se javile i napadačke boljke koje prate Warriorse cijelu sezonu. Nuggetsi su u posljednjih sedam minuta došli do preokreta nakon serije 25:4, a Warriorsi su i u napadu i obrani mogli samo bespomoćno "gledati sa strane" dok su aktualni prvaci efikasno ostvarivali preokret.

Nikola Jokić susret je završio učinkom od 34 poena, deset asistencija i devet skokova, jednim manje od potrebnog za triple-double. Ovu statistiku čini impresivnijom činjenica da je to uradio promašivši samo dva šuta iz igre te je zadnjim šutom osigurao pobjedu kada su već svi bili uvjereni da utakmica odlazi u produžetke. Dvostruki najkorisniji igrač NBA lige nije sumnjao da će zabiti:

"Taj šut bio nam je zadnja opcija, samo sam ga uzeo. Mislim da je najlakše uzeti takve šuteve jer nemaš drugih opcija, a čim sam osjetio loptu znao sam da ću zabiti. Može se primijetiti putanja lopte i kada sam ju vidio, znao sam da će ući u koš."

Srpski centar posebno je zadovoljan obrambenim mentalitetom momčadi u posljednjoj četvrtini:

"Igrali smo sjajnu obranu u četvrtoj četvrtini. Nismo željeli odustati, a imali smo dovoljno izgovora koji bi opravdali poraz u ovoj utakmici. Suigrači nisu pognuli glave, bili smo jako agresivni, a Warriorsi su uspjeli zabiti samo četiri poena. To znači da smo igrali sjajnu obranu, osobito protiv te momčadi."

Zadovoljan je bio i suigrač Aaron Gordon koji smatra da je Jokić nezaustavljiv:

"Stvar u vezi Nikole koju volim je da na terenu uvijek dođe do mjesta kojeg želi, postavi se i uzme šut. Ne dopušta obranama da imaju ikakav utjecaj na njega, kada uzima šut uvijek postoji šansa da će zabiti."

Svoje oduševljenje srpskim košarkašem ne skriva niti trener Michael Malone:

"Volio bih da vam mogu reći da je to bila akcija koju sam izabrao. Istina je zapravo da je riječ o sjajnom igraču koji je sjajno postupio, Nikola živi za te trenutke. Radosno je vidjeti igrača njegovih talenata dok izvodi majstorije koje samo on može."

Nuggetsi su pobjedom u San Franciscu nastavili dobar trenutačni niz te se nalaze na trećem mjestu Zapadne konferencije iza Minnesote i Oklahome, dok se za Warriorse s negativnim omjerom pobjeda i poraza nastavljaju patnja i nekonzistencija.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!