Tenis

Serdarušić bez šanse protiv trećeg nositelja na startu kvalifikacija u Aucklandu

Mihaela Bradovski • subota, 06.01.2024.
Serdarušić bez šanse protiv trećeg nositelja na startu kvalifikacija u Aucklandu

Nino Serdarušić zaustavljen je već u prvom kolu kvalifikacija na ATP turniru u Aucklandu. Bolji je bio Francuz Alexandre Müller...

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić nije imao baš sreće sa ždrijebom na startu kvalifikacija ATP turnira u Aucklandu. Treći nositelj Alexandre Müller pokazao se kao pretežak protivnik.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Müller je 81. igrač svijeta dok je Serdarušić 318. i već to pokazuje kako postoji razlika između njih, a Francuz je do pobjede došao za manje od sat i pol u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

Serdarušiću je ovo bio prvi meč ove godine dok je Müller nastupio na Challengeru u Canberri i upisao na startu poraz od Brandona Nakashime nakon više od tri sata borbe s 5:7, 7:6, 7:6.

Protiv Serdarušića je odlično krenuo, odmah stvarao pritisak i hrvatski tenisač je tek u svom četvrtom servis gemu prvi put odradio mirnije posao bez suočavanja s break loptama. No već je bio u zaostatku i Serdarušić je tu tek smanjio na 5:3.

Nakon što je prvi set izgubio sa 6:3, u drugom setu bio je ravnopravniji, a odlučio je samo jedan gem u kojem je Müller došao do break prilika. U petom gemu došao je do breaka i mirno dovršio posao.

U finalu kvalifikacija Müller će igrati protiv sunarodnjaka Constanta Lestiennea.

ATP Auckland, kvalifikacije, prvo kolo:
Alexandre Müller (Francuska, 3) - Nino Serdarušić (Hrvatska) 6:3, 6:4

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!