Zimski sportovi

Zubčić: 'Skijanje nije bilo na nivou, ali dobro je da se i s takvim može do postolja'

Petar Jenjić • subota, 06.01.2024.
Zubčić: 'Skijanje nije bilo na nivou, ali dobro je da se i s takvim može do postolja'
Foto: EPA

Hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je treće mjesto u veleslalomu u Adelbodenu. Nakon utrke je istaknuo da se u prvoj vožnji nije najbolje adaptirao na uvjete, za razliku od druge u kojoj je doskijao do četvrtog postolja u ovom skijalištu...

Dobar veleslalom odradio je Filip Zubčić koji je osvojio treće mjesto u Adelbodenu. Nakon utrke je istaknuo da nije zadovoljan svojim skijanjem.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jako sam sretan. Nakon loše prve vožnje sam se uspio skockati. Skijanje nije bilo na nivou, to je činjenica, ali dobro je da i s takvim skijanjem možemo biti na postolju. Sada se dobro odmoriti i pripremiti sutra za slalom."

Vrijeme je stvaralo neprilike.

"Bilo je promjena ujutro, zagrijavanje je bilo loše. Nisam previše skijao, start su odmah niže spustili dolje i nisam bio sretan jer je gornji dio bio u redu, ali tako je kako je. Nisam se dobro adaptirao prvu vožnju, možda sam nekako premalo napadao i strminu skijao kao da idem od vrha."

Iako je bio 12. nakon prve vožnje, zaostatak nije bio visok.

"To je bilo dobro, malo sam kasnio. Znao sam da je sve moguće, ako uđem prvi u cilj i lijepo je bilo sjesti na stolicu i čekati ekipu. Kad sam ušao u cilj bio sam sretan, ali nisam razmišljao mogu li do postolja. Kako su drugi ulazili u cilj, postolje je postajalo sve realnije. Sretan sam što sam ovdje skupio već četiri postolja, ovdje je pravi, klasični veleslalom i nadam se da ću ih još skupiti."

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!