Rukomet

Odlična izvedba Hrvatske uoči odlaska na Europsko prvenstvo!

Petar Jenjić • subota, 06.01.2024.
Odlična izvedba Hrvatske uoči odlaska na Europsko prvenstvo!
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je do nove pobjede na Croatia kupu. Odlična partija donijela je lijepo slavlje protiv Slovenije...

Nakon slavlja protiv Crne Gore, hrvatska rukometna reprezentacija stigla je do nove pobjede na Croatia kupu uoči odlaska na Europsko prvenstvo. Danas je odigrala odlično protiv Slovenije i slavila rezultatom 32:26.

Igraj na Europsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je odlično krenula u susret, prije svega u obrani, a nakon deset minuta igre primila je tek jedna pogodak. Dobro je branio Filip Ivić koji je skupio četiri obrane, a Hrvatska vodila s 6:1.

Nastavili su hrvatski rukometaši i dalje s dobrom igrom, a krajem 24. minute primili su tek šesti pogodak, naspram 14 koliko je završilo u mreži slovenskih vratara. Pogotkom Luke Cindrića otišli su na devet razlike (16:7). Do kraja poluvremena Slovenci su mini serijom 3:0 smanjili zaostatak.

Uz nekoliko obrana vratara, Slovenija se sve više i više počela vraćati u utakmicu, a u 35. minuti spustila se na tri gola minusa (17:14). Hrvatska je održavala prednost, a posebno se izdvaja Filip Ivić koji je obranio čak četiri sedmerca.

Devet i pol minuta prije kraja su se izabranici Gorana Perkovca odvojili na sedam golova viška (28:21) nakon čega Slovenci ipak više nisu imali pravoga odgovora.

Hrvatsku je do pobjede s pet golova iz pet šuteva predvodio Veron Načinović, dok su po četiri pogotka dodali Luka Lovre Klarica, Zvonimir Srna i Luka Cindrić. Filip Ivić obranio je deset lopti.

Najbolji je u redovima Slovenaca bio Borut Mačkovšek s pet golova, dok su slovenski vratari ukupno imali sedam obrana.

Croatia kup:
Hrvatska - Slovenija 32:26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!