Rukomet

Perkovac: 'Vrlo sam zadovoljan kako su se igrači postavili i kako odgovorno igraju'

Petar Jenjić • subota, 06.01.2024.
Perkovac: 'Vrlo sam zadovoljan kako su se igrači postavili i kako odgovorno igraju'
Foto: Zvonimir Kuhtić/HINA

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Goran Perkovac, dao je svoj osvrt na utakmicu protiv Slovenije na Croatia kupu. Izrazio je zadovoljstvo igrom i da ovi igrači zajedno mogu igrati sljedećih desetak godina...

Odličan nastup u prijateljskom susretu protiv Slovenije imala je hrvatska rukometna reprezentacija koja je slavila rezultatom 32:26. Dvoboj je prokomentirao izbornik Goran Perkovac.

Igraj na Europsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imali smo negativnih vijesti s ozljedama i bolestima, ali ova momčad ima karakter, daje sve od sebe kada je najteže. U dvije utakmice primili smo 25 i 26 pogodaka, što znači da je obrana vrlo dobra. Još samo moramo ubrzati prenošenje lopte. Vrlo sam zadovoljan kako su se igrači postavili i kako odgovorno igraju. Vidi se da daju sve."

Jezgra momčadi je dobra.

"Stalno govorim da imamo momčad koja zajedno može igrati deset do 15 godina. Klarica i Srna odigrali su izvanredno, Ivić na golu. Svi su dobro odigrali, rezultat nije bitan, to je sporedno. Najvažnije je da smo se vratili nakon što smo malo potonuli."

Prva utakmica na Euru je protiv Španjolaca.

"Moramo raditi da ostanemo mirne i hladne glave. Bit će važno da nas protiv Španjolske ne ponesu neke stvari kao na Svjetskom prvenstvu, kao da je to neka sudbonosna utakmica. Nije. Ako dobijemo, super. Ako ne, pobijedit ćemo ostale."

Nada se povratku nekih ozlijeđenih igrača.

"Martinović i Lučin bili su na klupi, Karačić je igrao. Još nekoliko je dana do dvoboja sa Španjolcima, imamo dosta igrača u kadru. Nadam se da će se situacija na poziciji vratara malo popraviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!