Košarka

Suspenzija je završila, Green se vraća na košarkaške parkete

Filip Mihoković • nedjelja, 07.01.2024.
Suspenzija je završila, Green se vraća na košarkaške parkete
Foto: EPA

NBA liga je odlučila prekinuti suspenziju Draymonda Greena. Krilni centar Golden State Warriorsa suspendiran je na neodređeno vrijeme nakon udaranja Jusufa Nurkića u glavu, a propustio je 12 utakmica.

Draymond Green vraća se na NBA parkete. Suspendiran je 13. prosinca na neodređeno vrijeme, a Adam Silver, koji je imao zadnju riječ o duljini trajanja suspenzije, je procijenio da je Green odslužio svoju kaznu. Prvotimac Warriorsa pridružit će se momčadi na treninzima, a procjenjuje se da će mu trebati barem tjedan dana kako bi se vratio u formu.

Igraj na Golden State Warriors - Toronto Raptors na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Greenu je ovo druga odslužena suspenzija ove sezone, a prvu je zaradio gušenjem Rudyja Goberta. NBA neće više tolerirati ovakve geste te je igraču jasno dano do znanja da će svaka sljedeća suspenzija imati veće posljedice zbog igračeve povijesti ponavljanja nedozvoljenog ponašanja.

Tijekom suspenzije četverostruki NBA prvak sudjelovao je u savjetodavnim razgovorima koji su uključivali i njegovog agenta Richa Paula, sportskog direktora Warriorsa Mikea Dunleavyja Jr., trenera Ricka Celebrinija te NBA suce. Adam Silver obznanio je da su ovi razgovori obavezni za Greena želi li se vratiti na teren tako da igrač u ovoj situaciji nije imao izbora niti zaštitu vlastite momčadi.

Vijest o Greenovom povratku najviše će obradovati njegovu momčad koja je u posljednjih pet utakmica pobijedila samo jednom, a Draymondovo odsustvo najviše se primijetilo u obrambenim segmentima Warriorsa.

Green će sada morati posebno paziti na svoje ponašanje želi li pomoći Warriorsima da se izvuku iz loše situacije u kojoj se nalaze, a NBA će pozorno motriti igrača za čije ponašanje nema više tolerancije niti gledanja kroz prste.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!