Nogomet

Raić-Sudar: 'Lindon je tu, trenira, u klub službeno nije došao nikakav upit'

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.01.2024.
Raić-Sudar: 'Lindon je tu, trenira, u klub službeno nije došao nikakav upit'
Foto: Miljenko Klepac/HINA

Sportski direktor Rijeke Darko Raić-Sudar gostovao je u emisiji pod stijenama Kantride i govorio o stanju u momčadi, odlascima i dolascima...

Darko Raić-Sudar u razdoblju je kada je najzaposleniji, ali priznaje kako tu posao ne završava već kroz cijelu godinu slaže se konstrukcija momčadi i prate igrači.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svi koji su u nogometu znaju da je prijelazni rok stalno. Uvijek se igrači gledaju i prate, a u svakom prijelaznom roku ovisi o potrebama momčadi, dolazi li tko, odlazi, ali on u biti traje cijelu godinu."

U Rijeci svaki igrač ima cijenu, ali neće se uludo prodavati.

"Mi gledamo da momčad ne bude slabija. No svi su na prodaju jer se gleda da moraš preživjeti do ljeta. Ali igrači se neće prodavati samo da se prodaju, to mora biti stvarno neka dobra ponuda da svi budu zadovoljni. Normalno da imamo i mi svoje ciljeve i ambicije i u prvenstvu i u kupu gdje se želimo boriti za trofeje. Ista stvar, ako netko ode, moramo imati zamjenu."

Lindon Selahi je prvi u redu prema izlaztnim vratima nakon odbijanja produženja ugovora.

"Nema novosti, za njega se ništa nije promijenilo. Lindon je tu, trenira, na pripremama je i ima ugovor do ljeta. Nitko nam se nije javio da ga želi dovesti. Ne znam tko što piše, u klub službeno nije došao nikakav upit, ne znam što radi njegov menadžer. On je tu, trenira, ima ugovor do ljeta i o treneru ovisi koliko će ga koristiti. No i naš stav je da ćemo radije davati priliku igraču koji nam je budućnost iako može se dogoditi i da u narednim danima postignemo nekakav dogovor, zasad nema ništa."

Željko Sopić ne skriva da bi volio još koje ime u svlačionici.

"Razumijem trenera, godinama sam radio taj posao, uvijek nam netko fali. I mi znamo gdje bismo se voljeli pojačati, gledamo koji profil igrača bi nam odgovarao, a da nam nedostaje. Nije lako naći igrača koji zadovoljava te kriterije, ali nećemo krcati svlačionicu igračima kakve već imamo, a da nam ne donose neku novu vrijednost. Trener sve zna, svaki dan razgovaramo, slažemo se oko dovođenja."

Dosta se govorilo i o potencijalnom transferu Nediljka Labrovića.

"Za Labrovića je i prije bilo velikog interesa, ali dugo sam u nogometu i znam da je vratara najteže prodati, najteže je da ti se sve poklopi oko njega. Bilo je dosta upita, ali nismo se mogli dogovoriti da sve strane budu zadovoljne. On je naš kapetan, zadovoljan je, ali nikada ne znaš, transfer se može dogoditi kada se najmanje nadaš."

Rijeka već 24. siječnja igra zaostalo utakmicu protiv Gorice, a četiri dana kasnije slijedi susret s Hajdukom.

"Jedna utakmica sigurno neće odlučiti prvaka. Puno je utakmica do kraja, tu su Hajduk, Dinamo, Osijek je malo zaostao, ali poznavajući Zekića i oni će biti bolji i konkurentniji. Nikome neče biti lako. Ne dobiva se prvenstvo na utakmicama s Hajdukom i Dinamom, razlika se stvara na manjim utakmicama gdje si očekivao bodove. Tko bude tu manje griješio, ima veće šanse za titulu. Šanse postoje za sve", rekao je Raić-Sudac u emisiji Pod stijenama Kantride.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!