Nogomet

Sopić uoči glavne faze priprema: 'Nije bilo problema s viškom kilograma, dečki su došli spremni'

Mario Borko • ponedjeljak, 08.01.2024.
Sopić uoči glavne faze priprema: 'Nije bilo problema s viškom kilograma, dečki su došli spremni'
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Trener Rijeke Željko Sopić kratko se osvrnuo na dosadašnji dio priprema i ozljede nekih igrača, a otkrio je i tko s momčadi ne putuje na nastavak priprema u Čatežu.

Drugoplasirana momčad SuperSport HNL-a, Rijeka, odradila je prvi dio priprema na svojoj Rujevici i sada seli na drugi dio koji će odraditi u slovenskom Čatežu. Tamo ih očekuju dvije provjere protiv slovenskog i austrijskog prvoligaša, Brava i Sturma. Te će utakmice Željko Sopić iskoristiti za dodatno uigravanje s obzirom na to da su to prve pripreme na kojima predvodi Riječane.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

“Naglasak je bio na uigravanju momčadi. Jako kratak period od tri tjedna, s dva tjedna pauze gdje su dečki, moram ih pohvaliti, odlično odradili suhi dio priprema koji su trebali napraviti sami. Tako sada možemo od prvog dana krenuti s uigravanjem momčadi. Prvenstveno smo odabrali Čatež zbog odigravanja dvije utakmice protiv Radomlja i Sturma, a taj dio ćemo objediniti s dvije utakmice protiv Brava i Opatije. Generalka je protiv Brava, a igrači koji će igrati manje, svoje će minute odraditi idućeg dana protiv Opatije", prokomentirao je dosadašnje pripreme i najavio pripremne utakmice koje slijede Sopić.

S obzirom na to da blagdani u Hrvatskoj tradicionalno znaju biti varljivi, što se tiče hrane, dobra je vijest za trenera da igrači nisu upali u tu zamku: “Nije bilo nikakvih problema. Dečki su došli spremni, orni, željni svega. Manji problem je taj što nam je Niko Janković par dana zbog temperature van stroja, ali ja se nadam da će uskoro krenuti trenirati i protiv Sturma biti u sastavu.“

Na nastavak priprema putuju svi osim Nike Gajzlera. Mladi Riječanin je jesenski dio proveo na posudbi u Orijentu, a momčadi matičnog kluba pridružio se na prvom dijelu priprema.

“Svi putuju u Čatež, osim Gajzlera. Ne bi bilo korektno da dečka koristimo na neprirodnoj poziciji. Trenutno za poziciju prvog napadača konkuriraju tri igrača i nije realno da mu na pripremnim utakmicama, pa čak i na treningu damo pravu šansu. Dečko je to shvatio, zahvalio na svemu i pridružit će se Orijentu gdje će provesti idućih šest mjeseci."

Rijeka je pred kraj prvog dijela sezone imala problema s ozljedom lijevih bočnih igrača. Najprije se ozlijedio Bruno Goda, a potom i Marijan Čabraja, ali čini se da će biti spremni za nastavak prvenstva: “Goda trenira normalno s momčadi, odlučili smo se za konzervativniji način liječenja, mislim da je to najbolje u ovom trenutku. Čabraja je odradio magnetsku rezonancu i iako se još nisam čuo s liječnicima, vjerujem da bi sve trebalo biti u redu i da će ući u trenažni proces“, zaključio je trener.

Rijeka prvu pripremnu utakmicu igra protiv Radomlja, u utorak od 13 sati i 30 minuta.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!