Rukomet

Počinje Europsko prvenstvo u rukometu i odmah pada rekord

Branimir Korać • srijeda, 10.01.2024.
Počinje Europsko prvenstvo u rukometu i odmah pada rekord
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Njemačka je domaćin Europskog prvgenstva u rukometu, a danas su na rasporedu prve dvije utakmice. Otvaraju ga Francuska i Sjeverna Makedonija, a u središnjem susretu dana od 20:45 sati sastaju se Njemačka i Švicarska...

Već prvog dana Europskog prvenstva u rukometu čeka nas spektakl. Možda ne u smislu drame i najviše kvalitete igre, ali svakako zbog onog što prati ove prve dvoboje. Najavljuje se rušenje svjetskog rekorda po broju gledatelja na rukometnom susretu.

Igraj na Njemačka - Švicarska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već smo svjedočili posjetama od preko 20 tisuća gledatelja na završnicama, ali danas će u Düsseldorfu na tribinama biti oko 50 tisuća ljudi, a Nijemci uvjeravaju da bi prodali još barem deset tisuća ulaznica bez problema.

Francuzi i Makedonci te Nijemci i Švicarci igrat će u Düsseldorfu na Merkur Spiel Areni, nogometnom stadionu koji će za ove potrebe postati divovska dvorana. Inače na ovom stadionu nastupa Fortuna iz Düsseldorfa, koristila ga je i njemačka nogometna reprezentacija, a na njemu će biti odigrano i pet utakmica Europskog prvenstva u nogometu ove godine.

Spektakl je zagarantiran, a Njemačka će tražiti prvu pobjedu na ovom Europskom prvenstvu. Domaćinu je iznimno važno krenuti pobjedom, od početka će biti pod velikim pritiskom jer si ne smije dopustiti neke neugodnosti.

Sustav natjecanja je takav da ovisno o ostalim susretima i jedan poraz može predstavljati veliki problem i značajno poljuljati ambicije. Iako imaju problema s izostancima, Nijemci i dalje imaju vrlo kvalitetnu reprezentaciju koja će već danas tražiti pobjedu protiv Švicarske.

Njemačka je imala dosta šarene rezultate proteklih godina i ovo vidi kao idealnu priliku da napravi iskorak i dođe do velikog rezultata. Švicarci su svjesni svojih limita, ali na početku natjecanja iznenađenja su najčešća i to je Švicarska probati iskoristiti.

Što su rekli

Alfred Gislason, izbornik Njemačke: "Jedva čekamo početak Prvenstva. Dugo se pripremao za ovo i iščekujemo start, napokon je vrijeme, svjesni smo da odmah na startu moramo odigrati odličnu utakmicu. Bez obzira nalazimo li se u ulozi favorita ili ne, u svaku utakmicu idemo s istim ciljem, a to je ostvariti pobjedu."

Andy Schmid, kapetan Švicarske: "Za nas je velika čast što ćemo večeras biti dio ovog velikog spektakla. U posljednjim godinama i naš rukomet je napredovao i želimo to pokazati. Igramo protiv velike reprezentacije koja će iza sebe imati 50 tisuća navijača, ali želimo pokazati da nam je ovdje mjesto. Želimo pokvariti party domaćinu."

Mjesto, vrijeme, suci

Düsseldorf, Merkur Spiel Arena, 20:45

Suci: Hansen/Madsen (Danska)

Prošli dvoboj

Prošli službeni dvoboj ovih reprezentacija dogodio se u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, u lipnju 2017. godine Njemačka je slavila protiv Švicarske 29:22.

Prognoza

Bez obzira na izostanke Groetzkog, Gensheimera, Pekelera, Wienceka..., Njemačka je favorit i očekuje se glatka pobjeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!