Nogomet

Frosinone traži novo iznenađenje za plasman u polufinale Kupa

Petar Jenjić • četvrtak, 11.01.2024.
Frosinone traži novo iznenađenje za plasman u polufinale Kupa
Foto: EPA

Juventus i Frosinone posljednji je četvrtfinalni par talijanskog Kupa. Stara dama tražit će plasman u novo polufinale, za razliku od protivnika koji traži svoje prvo...

Nakon što u prethodna tri četvrtfinala nije nedostajalo uzbuđenja, večeras je pred nama i posljednja utakmica te faze u talijanskom Kupu. Juventus će u Torinu ugostiti Frosinone s početkom u 21 sat, a dvoboj će suditi Jean Luca Sacchi.

Igraj na Juventus - Frosinone na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Još od 23. rujna i utakmice protiv Sassuola, Stara dama nije izgubila nijednu utakmicu. Remi bez golova protiv Atalante i remiji 1:1 protiv Genoe i Intera jedini su gubici bodova za ekipu trenera Massimiliana Allegrija koji će večeras voditi Juventus po jubilarni 400. put.

Stara dama prošlu je godinu zaključila pobjedom od 1:0 protiv Rome, a u novu je ušla slavljem nad Salernitanom u osmini finala Kupa od čak 6:1. Prije četiri dana svladala je istog suparnika i u Serie A, ovoga puta nešto dramatičnije 2:1, a do sva tri boda stigla je u samom finišu susreta.

Frosinone je iznenadio apsolutno sve u osmini finala Kupa. Momčad koju vodi Eusebio di Francesco odigrala je sjajnu utakmicu na gostovanju kod Napolija i svladala ga s čak 4:0. Nakon toga upisala je tri prvenstvena poraza. Prvo je gostujuću pobjedu odnio Juventus (2:1), nakon toga je Lazio kod kuće bio bolji s 3:1, nakon čega je stigao domaći poraz od Monze 3:2.

Juventus, koji je na samo dva boda zaostatka za vodećim Interom, rekorder po broju osvojenih Kupova, njih čak 14, a posljednji je osvojen 2021. godine. S druge strane, Frosinoneu, koji je trenutno 15. na ljestvici s 19 bodova, ovo će biti velika prilika proći među osam najboljih.

U kadru domaćina neće biti Moisea Keana, Mattije De Sciglija i Adriena Rabiota zbog ozljeda, dok trojice igrača neće biti ni kod gostiju. Radi se o: Anthonyju Oyonu, Riccardu Marchizziju i Jaimeu Baezu.

Frosinone nikada u povijesti nije svladao Juventus, a pozitivan ishod jedino je bio remi u Torinu 2015. godine kada je završilo rezultatom 1:1.

Što su rekli

Massimiliano Allegri, trener Juventusa: "Sutra igramo protiv ekipe koja je u prošlom kolu skoro nadoknadila zaostatak od 3:0. To je momčad koja igra bez velikih briga i za njih je ovo jedinstvena prilika ući u polufinale. Kup je cilj i moramo odigrati ozbiljnu utakmicu s pravim mentalitetom. Frosinone zabija u svakoj utakmici, stvara dosta šansi, a dobili su Napoli 4:0, tako da moramo odigrati na visokoj razini."

Eusebio di Francesco, trener Frosinonea: "Šteta zbog zadnjih nekoliko utakmica, ali na početku sezone bismo odmah ovo potpisali. Ova momčad ima potencijala, ali isto tako je krhka jer je jako mlada. Želim da zadržimo stav kao u drugom poluvremenu protiv Monze."

Mjesto, vrijeme, suci

Allianz stadion, Torino, 21:00

Sudac: Jean Luca Sacchi

Nedostaju

Juventus: Chiesa, Rabiot, De Sciglio, Kean (ozljede)

Frosinone: Oyono, Marchizza, Baez (ozljede)

Zadnji susret

Prije nešto manje od mjesec dana Juventus je gostovao kod Frosinone te upisao pobjedu od 2:1.

Prognoza

Frosinone je pokazao da zna odigrati na rezultat i iznenaditi favorita, ali smatramo da večeras to neće biti slučaj.

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Coppa Italia

četvrtfinale

Fiorentina5:4 **Bologna
Lazio1:0Roma
Atalanta2:1Milan
Juventus4:0Frosinone

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!