Tenis

Veliki rezultat: Dino Prižmić izborio prolaz u glavni ždrijeb Australian Opena

Mihaela Bradovski • petak, 12.01.2024.
Veliki rezultat: Dino Prižmić izborio prolaz u glavni ždrijeb Australian Opena
Foto: EPA

Mladi hrvatski tenisač Dino Prižmić igrat će u glavnom ždrijebu Australian Opena. U zadnjem krugu kvalifikacija svladao je Tunižanina Aziza Dougaza...

Hrvatska će imati četiri predstavnika u glavnoim ždrijebu Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji kod tenisača. Uz Bornu Ćorića, Bornu Goju i Marina Čilića, u glavnom ždrijebu igrat će i Dino Prižmić.

Igraj na mečeve Australian Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

18-godišnji Splićanin, prošlogodišnji pobjednik juniorskog Roland-Garrosa, bit će drugi najmlađi sudionik ovogodišnjeg Australian Opena, mlađi od njega samo je Čeh Jakub Menšik i to manje od mjesec dana mlađi. Čeh je također prošao kvalifikacije i to finalnom pobjedom protiv Francuza Harolda Mayota sa 6:3, 7:6.

Prižmić je igrao pak protiv Tunižanina Aziza Dougaza te ga je svladao za sat i 35 minuta sa 6:3, 6:4. Prižmić je očekivano dominirao te je potvrdio ulogu favorita u ovom dvoboju.

U cijelom meču Tunižanin je imao samo jednu break loptu i nije je iskoristio dok je Prižmić imao njih čak 11 i iskoristio je po jednu u svakom setu.

U prvom setu do breaka je došao kod 3:2 nakon čega je imao pet set lopti na servisu Dougaza, nije ih iskoristio, ali zato je prvu na svom servisu i uzeo je set sa 6:3.

U drugom setu break je stigao kod 2:2 i do kraja seta hrvatski tenisač mirno je odradio posao te izborio prolaz. Protivnika u glavnom ždrijebu saznat će tijekom dana.

Australian Open, finale kvalifikacija:
Dino Prižmić (Hrvatska) - Aziz Dougas (Tunis) 6:3, 6:4

FOTO: EPA/Jonas Ekstromer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!