Košarka

Baskonia i Olympiakos traže povratak na pobjedničke staze

Branimir Korać • petak, 12.01.2024.
Baskonia i Olympiakos traže povratak na pobjedničke staze
Foto: EPA

Jučer je počelo 21. kolo Eurolige, a u jednom od najzanimljivijih susreta kola sastaju se u Vitoriji domaća Baskonia i grčki velikan Olympiakos...

Baskonia i Olympiakos susretom u Vitoriji nastavljaju 21. kolo Eurolige. Dvoboj je to momčadi koje imaju postavljene jasne ciljeve, a i jedni i drugi minimalno traže prolazak u doigravanje.

Igraj na Baskonia - Olympiakos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tu su, u igri za prolaz su i jedni i drugi, Baskonia trenutno drži graničnu desetu poziciju dok je Olympiakos na sedmom mjestu. I jedni i drugi su u onoj kvoti momčadi koje ulaze u play-off i bore se za prolaz u četvrtfinale.

Podsjećamo, momčadi koje se nalaze na ljestvici od sedmog do desetog mjesta igrat će osminu finala, takozvani play-off, a prvih šest izravno će izboriti nastup u četvrtfinalu.

Olympiakos nije bio u najidealnijoj poziciji, ali je ušao u formu u pravom trenutku i nanizao nekoliko pobjeda što mu je donijelo i skok na ljestvici. U prošlom kolu ipak nije uspio produžiti taj niz, poražen je na teškom gostovanju kod Barcelone 86:78.

Za razliku od Olympiakosa, Baskonijina euroligaška forma nije najbolja. Trenutno je na omjeru od deset pobjeda i deset poraza, ali u posljednja četiri susreta ima samo jednu pobjedu.

Ovo je idealna prilika i jednima i drugim,a da se vrate na pobjedničke staze, tim više što su i jedni i drugi kompletni i bez problema s ozljedama te mogu zaigrati kako se od njih i očekuje.

Što su rekli

Duško Ivanović, trener Baskonije: "Moramo igrati s puno strpljenja i biti vrlo precizni u trenucima kada će se utakmica lomiti. Zbog toga smo izgubili posljednje tri utakmice. Najvažnije je da budemo čvrsti i igramo u visokom intenzitetu, s puno kontakte i pomaganja u obrani. Olympiakos je jedna od najboljih europskih momčadi, toga moramo biti svjesni."

Mjesto, vrijeme, suci

Vitoria, Fernando Buesa Arena, 20:30 sati

Suci: Fernando Rocha, Piotr Pastusiak, Kristaps Konstantinovs

Prošli dvoboj

U studenom prošle godine Baskonia je gostovala kod Olympiakosa i svladala ga je sa 75:74 unatoč odličnom nastupu Canaana (23 poena) i Petersa (22 poena).

Prognoza

Mala prednost Baskoniji zbog domaćeg terena, ali Olympiakos je iznimno kvalitetan i lako može i on slaviti.

FOTO: EPA/L. Rico

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!