Vodeni sportovi

Rudić: 'Hrvatska se vratila u formu koju je imala u Splitu'

Petar Jenjić • petak, 12.01.2024.
Rudić: 'Hrvatska se vratila u formu koju je imala u Splitu'
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Nekadašnji izbornik Hrvatske Ratko Rudić prokomentirao je pobjedu protiv Grčke. Istaknuo je da su se Barakude vratile u formu i da su istaknule jaku kandidaturu za najviše postolje...

Pobjedu i plasman u polufinale Europskog prvenstva izborila je Hrvatska, a zadovoljan viđenim bio je i nekadašnji izbornik Ratko Rudić koji je dao svoj komentar za HRT.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Danas je bila velika utakmica, posebno jer su četvrtfdinala jako teška, posebno psihološki. Naša ekipa pokazala je, dominirala u svakom pogledu i zasluženo slavila. Ona daje podstrek za sljedeće utakmice."

"Ovo je možda i jedna od najboljih utakmica, sve je funkcioniralo kako treba. Napravili smo možda par grešaka kad smo dopustili kontranapad, ali to je normalno u želji. Utakmica skoro pa bez greške", nastavio je Rudić.

Velikom serijom Hrvatske je prelomila utakmicu.

"Ova utakmica pokazuje da se Hrvatska vratila u formu koju je imala u Splitu. Moram reći da su ekipe dosta podjednake. Mladi Mađari su jako kvalitetna ekipa, ove druge isto, više je ekipa koje pretendira na medalju. Danas smo ovime istaknuli najjaču kandidaturu."

Slijede Mađari u polufinalu.

"Mađarska je došla u pomlađenom sastavu, s mladim igračima koji se meni jako sviđaju i koji su vrlo tehnički nadareni i talentirani. Vrlo dobri šuteri i plivači. Oni imaju, kao i sve mlade ekipe, imaju slabijih točaka. Mislim da će izbornik to detektirati kako treba, veliki sam optimist za tu utakmici."

Atmosfera je bila odlična.

"Fenomenalno, Zagreb je dočekao Hrvatsku na najbolji mogući način, to je bila prava podrška, igrači su je osjetili. Ta energija je isto bitna za nastavak prvenstva."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!