Vodeni sportovi

Tucak: 'Ne pamtim kad je netko Grčku ovako razbio, ali sad se moramo smiriti'

Petar Jenjić • petak, 12.01.2024.
Tucak: 'Ne pamtim kad je netko Grčku ovako razbio, ali sad se moramo smiriti'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak prokomentirao je pobjedu protiv Grčke. Istaknuo je da je nastavljen kontinuitet ulazaka u borbu za medalje, da je Mađarska odigrala odlično, ali vjeruje u pobjedi i plasman u finale...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je Grčku u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Prvu izjavu nakon susreta dao je za HRT izbornik Ivica Tucak.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Stvarno smo odigrali briljantno i u obrani i napadu, usprkos sumnjama koje su se pojavile. Igramo jedan odličan turnir, višestruko važna pobjeda. Nastavljen je kontinuitet, tko zna koje polufinale u nizu, otvorena vrata Pariza i to je najbitnije. Igramo dobro, nošeni smo publikom i sada se treba odmoriti. Čeka nas nevjerojatna Mađarska, u šoku sam kako su danas odigrali. Negdje sam mislio da je to bio loš dan Talijana, ali vjerujem da ih možemo dobiti. Nećemo tek tako prokockati. Sada samo čestitam igračima, kolegama, mislim da smo pokazali da smo fenomenalna ekipa."

U prvom poluvremenu je bilo malo nervoze i grča.

"Sve ovo nosi težinu, znali smo nakon tri dana razgovora i vraćanja vjere igračima da mi to možemo. Dvije kobne minute protiv Crne Gore ne mogu pokvariti što dobro radimo kroz cijele pripreme i turnir, da se borimo i dišemo jedni za drugi.. To je svjetski viceprvak, a ne pamtim kad ih je netko ovako razbio. Sad se moramo smiriti, u nama je euforija, ali sada odmah idemo u karantenu. Idemo pripremiti se za Mađarsku koja me iznenadila. Došla je bez sedam ključnih igrača i da ovako danas odigraju, ali imamo snage da ih dobijemo."

Igrač više bio je šest od devet.

"Nekad se situacije poklope na različite načine, to je sport. Oni koji prate vaterpolo, koji ga znaju, meni je bitno da taj igrač više treba imati fizionomiju. Naravno da je falilo malo odlučnosti u Dubrovniku. Imamo snagu da bude još bolje, trebat će nam za preostale dvije utakmice. Ponosan sam na sve što radim s dečkima, morate znati da u zadnjih deset godina jedino u Tokiju i u Fukuoki nismo se borili za medalje. Ovo su sve sjajni rezultati, idemo ovdje napraviti ono pravo."

EP 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Mađarska15:14 *Srbija
Španjolska24:7Rumunjska
Hrvatska13:8Grčka
Italija14:8Crna Gora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!