Vodeni sportovi

Mađari izbacili Srbiju u drami peteraca, čekaju Hrvatsku ili Grčku

Petar Jenjić • petak, 12.01.2024.
Mađari izbacili Srbiju u drami peteraca, čekaju Hrvatsku ili Grčku
Foto: Damir Senčar/HINA

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europskog vaterpolskog prvenstva nije nedostajalo drame. Mađarska je svladala Srbiju nakon boljeg izvođenja peteraca i sada čeka Hrvatsku ili Grčku...

Odigrana je prva utakmica četvrtfinala Europskog prvenstva. Mađarska i Srbija igrali su vrlo izjednačen dvoboj koji je odlučen nakon boljeg izvođenja peteraca. Na koncu su slavili Mađari s 15:14 te sada čekaju bolje iz dvoboja Hrvatske i Grčke.

Igraj na utakmice EP u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igralo se doslovno pogodak za pogodak. Mađari su startali s vodstvom, a Srbi okrenuli, dok je Gergo Fekete donio poravnanje Mađarskoj na 3:3 što je bio konačan rezultat prve četvrtine.

Po dva gola sa svake strane vidjeli smo u drugoj dionici pa je poluvrijeme isto zaključeno neriješenim rezultatom. Mađari su u trećoj četvrtini vodili sa 6:5 i 7:6, nakon čega Srbija okreće na 8:7.

Uslijedila su dva vezana gola Mađara, a Vince Vigvari koristi igrača više za vodstvo 9:8 uoči posljednjih osam minuta igre. Drama se nastavila do kraja, Srbija je okrenula na 10:9, a Vigvari minutu i pol prije isteka vremena izjednačio za peterce.

Ključnim se pokazala druga serija u kojoj je Marku Raduloviću ispala lopta. Svi mađarski pucači bili su precizni, a a za pobjedu je zabio Fekete.

Europsko prvenstvo, četvrtfinale:
Mađarska - Srbija 10:10 (15:14 nakon peteraca)

EP 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Mađarska15:14 *Srbija
Španjolska24:7Rumunjska
Hrvatska13:8Grčka
Italija14:8Crna Gora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!