Vodeni sportovi

Azzuri uvjerljivo svladali Ajkule u četvrtfinalu Europskog prvenstva

Filip Mihoković • petak, 12.01.2024.
Azzuri uvjerljivo svladali Ajkule u četvrtfinalu Europskog prvenstva
Foto: Damir Senčar/HINA

Saznali smo i posljednjeg polufinalista Europskog prvenstva u vaterpolu nakon što je reprezentacija Italije pobijedila Crnu Goru u posljednjem četvrtfinalnom susretu 14:8...

Poznati su svi sudionici polufinala vaterpolskog Europskog prvenstva. Hrvatska će reprezentacija, nakon dominantne izvedbe protiv Grčke, za pravo nastupa u finalu igrati protiv Mađarske, dok Italiju čeka favorit prvenstva Španjolska. Crna Gora ostala je bez prilike nastupa za medalju nakon što su Talijani zabili skoro dvostruko više pogodaka u pobjedi 14:8.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Reprezentacija Crne Gore dobro je namučila favorizirane 'Azzure' u prvoj četvrtini, igrajući čvrstu obranu uz sjajno kretanje lopte u napadu što je bilo dovoljno za minimalno vodstvo nakon prvih osam minuta susreta. Činilo se tada da će Crnogorci moći parirati favoritima do kraja utakmice te nedostatak individualne kvalitete nadoknaditi boljom timskom igrom.

Međutim, Talijani se bude u drugoj četvrtini tijekom koje nisu dozvolili 'Ajkulama' niti jedan pogodak. Tranzicijska igra Italije rezultirala je s pet neuzvraćenih pogodaka prije poluvremena, a prepoznatljiva brza igra Crne Gore s mnogo uplivavanja ugašena je kompaktnom talijanskom obranom na čelu s vratarom Marcom del Lungom. Talijani su na odmor otišli s prednošću 8:4.

Drugi dio susreta obilježila je i dalje sjajna talijanska obrana. Talijanski vaterpolisti u trećoj četvrtini ustupili su Crnogorcima samo jedan pogodak, zabivši pritom tri vlastita za vodstvo od pet golova razlike prije završne faze susreta.

U posljednjoj četvrtini 'Azzuri' su susret mirno priveli kraju te slavili s 14:8. Reprezentacija Italije zabila je 14 od 27 upućenih udaraca te je uspjela pritom zadržati Crnu Goru na niskom postotku realizacije. Sada će u ulozi blagog autsajdera protiv dominantne Španjolske tražiti prolaz do finala.

Europsko prvenstvo u vaterpolu, 1/4 finala:
Italija - Crna Gora 14:8

EP 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Mađarska15:14 *Srbija
Španjolska24:7Rumunjska
Hrvatska13:8Grčka
Italija14:8Crna Gora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!