Vodeni sportovi

Španjolska potopila Rumunjsku u četvrtfinalu Europskog prvenstva

Filip Mihoković • petak, 12.01.2024.
Španjolska potopila Rumunjsku u četvrtfinalu Europskog prvenstva
Foto: Damir Senčar/HINA

U drugom četvrtfinalnom susretu Europskog prvenstva vaterpolska reprezentacija Španjolske pobijedila je Rumunjsku s visokih 24:7. Sada će u polufinalu čekati pobjednika između Italije i Crne Gore...

Vaterpolisti Španjolske deklasirali su Rumunje zabivši trostruko više pogodaka u četvrtfinalnom okršaju. Prvoplasirana momčad grupe B nije bila dorasla favoritima za osvajanje cijelog prvenstva, a susret je riješen već u prvom dijelu u kojem su Španjolci ostvarili vodstvo od šest golova razlike.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Rumunjske nije pronašla način da otključa čvrstu obranu 'Furije', a u obrambenim segmentima su Rumunji djelovali nemoćno naspram napadačke moći Španjolaca.

U drugom dijelu utakmice španjolski vaterpolisti još su pojačali intenzitet te zabili sedam golova u trećoj četvrtini i još sedam golova u posljednjoj fazi susreta za konačnih 24:7. Ovakvom uvjerljivom pobjedom Španjolci su potvrdili ulogu favorita prvenstva, a jedini poraz do sada upisali su protiv Hrvatske nakon izvođenja peteraca.

Najbolji strijelci 'Furije' u susretu bili su Alberto Granados sa šest i Roger Tahull s četiri pogodaka bez promašenog šuta, a osim njih, nazabijali su se i ostali suigrači.

Sada Španjolce čeka dan odmora, a suparnika u polufinalnom susretu saznat će večeras kada snage odmjere Italija i Crna Gora s početkom od 20:15 sati.

Europsko prvenstvo u vaterpolu, 1/4 finala:
Španjolska - Rumunjska 24:7

EP 2024., nokaut faza

četvrtfinale

Mađarska15:14 *Srbija
Španjolska24:7Rumunjska
Hrvatska13:8Grčka
Italija14:8Crna Gora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!