Vodeni sportovi

Bijač nakon prolaska u polufinale: 'Suigrači su mi priredili najljepšu čestitku'

Filip Mihoković • petak, 12.01.2024.
Bijač nakon prolaska u polufinale: 'Suigrači su mi priredili najljepšu čestitku'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hrvatski vaterpolisti izborili su polufinale Europskog prvenstva dominantnom pobjedom nad Grčkom, a u pobjedi se posebno istaknuo današnji slavljenik, vratar Marko Bijač...

Barakude su na odmor otišle s minimalnim zaostatkom 5:6, a nakon serije od osam neuzvraćenih pogodaka došli su do vodstva koje nisu ispustili do kraja susreta. Osobito impresivna bila je obrana Hrvatske u drugom dijelu utakmice koja je s Markom Bijačem na čelu zadržala Grčku na samo dva pogotka.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bijaču je ova pobjeda bila od posebnog značaja budući da se susret igrao na igračev rođendan, a hrvatski vratar nije mogao dobiti bolji poklon od prolaska u polufinale:

"Hvala lijepo na čestitkama, hvala svim suigračima. Zaista su mi priredili najljepšu čestitku večeras i hvala ovoj predivnoj publici. Večeras ćemo se malo odmoriti i od sutra krećemo dalje."

Bijač je svojim obranama bio jedan od najzaslužnijih igrača za dominantnu predstavu Hrvatske u drugom poluvremenu. Smatra da je visoka pobjeda zamaskirala kvalitetu Grčke, ali i da su Barakude zasluženo slavili:

"Grčka je fantastična ekipa, a to su pokazali i na početku utakmice, ali mi smo bili puno agresivniji i puno smo više željeli pobjedu. Sredinom treće četvrtine smo uspjeli slomiti otpor Grka i do kraja utakmice smo samo povećavali našu prednost. Mislim da je na kraju nerealan rezultat, ali sigurno je zaslužena pobjeda."

Sada će Hrvatska za finale igrati protiv Mađarske koja je u četvrtfinalu svladala Srbiju nakon izvođenja peteraca, a Bijač ne podcjenjuje mladu momčad, no svejedno očekuje pobjedu:

"Mađarska je mlada i moram biti iskren, nepoznata ekipa, s puno novih igrača, ali koja igra sjajan vaterpolo ovdje u Zagrebu. Pobijedili su uvjerljivo Talijane, a danas su pobijedili Srbe. Imaju jednu vrhunsku kvalitetu, a mi ćemo ih analizirati i vrlo dobro se pripremiti te se nadam i pobijediti."

Polufinalni susret Hrvatske i Mađarske na rasporedu je 14. siječnja s početkom u 16:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!