Tenis

Marin Čilić zaustavljen na startu Australian Opena

Petar Jenjić • nedjelja, 14.01.2024.
Marin Čilić zaustavljen na startu Australian Opena
Foto: EPA

Marin Čilić nije uspio proći prvo kolo Australian Opena. Hrvatski tenisač igrao je protiv Mađara Fabiana Maroszana koji je na koncu slavio u četiri seta...

Povratak na Grand Slam nije prošao onako kako je to Marin Čilić želio. U prvom kolu Australian Opena igrao je protiv 65. tenisača svijeta Fabiana Maroszana koji je u četiri seta ipak uspio doći do slavlja i plasmana dalje.

Igraj na Australian Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mađarski tenisač slavio je sa 6:1, 2:6, 6:2, 7:5 nakon dva sata i 34 minute provedene na terenu, u njihovom prvom međusobnom dvoboju. Sada mu slijedi meč protiv Argentinca Francisca Cerundola.

Nakon dva uvodna gema, mađarski tenisač stigao je do prvog breaka, a odmah nakon toga i do drugoga. Čiliću nije ponudio nijednu šansu za povratak te je glatko zaključio set u svoju korist.

Odmah na startu drugog seta hrvatski tenisač stigao je do breaka i vodstva od 2:0, a nešto kasnije još je jednom oduzeo servis protivniku. Mađar se pokušao vratiti, ali Čilić je spasio čak šest break šansi i priveo set prema kraju.

Treći set ponovno je pripao Marozsanu koji nije dopustio nijednu break priliku, a iskoristio je dvije od četiri. Bilo je to i više nego dovoljno za vodstvo od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu sve do 12. gema nismo vidjeli nijednu break priliku. Tada je Mađar na servis Čilića imao i dvije meč lopte koje je spasio hrvatski predstavnik, ali nije uspio i treću.

Australian Open, 1. kolo:
Fabian Marozsan - Marin Čilić 6:1, 2:6, 6:2, 7:5

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!