Košarka

Celticsi se iskalili na Rocketsima, Wizardsi pronašli žrtvu

Petar Jenjić • nedjelja, 14.01.2024.
Celticsi se iskalili na Rocketsima, Wizardsi pronašli žrtvu
Foto: EPA

Sinoć je odigrano još šest utakmica na NBA parketima. Boston Celticsi slavili su protiv Houston Rocketsa, Dallas Mavericksi izgubili su bez Luke Dončića, kao i San Antonio Spursi bez Victora Wembanyame...

Nakon visokog poraza od Milwaukee Bucksa, Boston Celticsi lakoćom su nadigrali Houston Rocketse koji su ugašeni kao upaljena šibica na senjskoj buri. Najbolja ekipa Istoka slavila je sa 145:113.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najučinkovitiji u pobjedničkim redovima bio je Jaylen Brown s 32 poena i šest skokova, dok je Rocketse predvodio Cam Whitmore s 22 koša i sedam skokova.

Washington Wizardsi trude se ne biti blizu Detroit Pistonsa, a to im koliko-toliko ide za rukom. Noćas su na gostovanju kod Atlanta Hawksa prekinuli niz od šest poraza, slavili su sa 127:99.

Najučinkovitiji je s 29 poena i šest skokova bio Kyle Kuzma, dok je Hawkse predvodio Trae Young s 21 poenom i deset asistencija.

Jedna izreka kaže "koga nema, bez toga se može", ali ne slijede je i Memphis Grizzliesi koji nisu mogli nadoknaditi izostanak nekoliko važnih igrača protiv New York Knicksa koji su slavili sa 106:97 i tako došli do šeste pobjede u zadnjih sedam utakmica.

Julius Randle s 24 poena, 11 skokova i pet asistencija predvodio ih je do pobjede, dok je najučinkovitiji kod Grizzliesa bio GG Jackson s 20 koševa i šest skokova.

Još jednom je svoju košarkašku čaroliju pokazao Shai Gilgeous-Alexander koji je predvodio Oklahoma City Thunder do pobjede protiv Orlando Magica rezultatom 112:100, a ujedno i četvrtog uzastopnog slavlja kojim dolazi do diobe prvog mjesta na Zapadu.

Shai je utakmicu zaključio s 37 poena, šest skokova i sedam asistencija, dok je najbolji kod Orlanda bio Paolo Banchero s 20 koševa, devet skokova i osam asistencija.

Svoje košarkaško umijeće sinoć nije mogao pokazati Luka Dončić koji je ponovno propustio utakmicu za Dallas Maverickse. Njegova momčad je na domaćem terenu izgubila od New Orleans Pelicansa sa 118:108.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Jordan Hawkins s 34 poena i pet skokova, dok je kod Dallasa Kyrie Irving ubacio 33 koša te dodao pet skokova i šest asistencija.

Tračak nade da mogu pobjeđivati u seriji svojim su navijačima donijeli San Antonio Spursi, ali nakon slavlja nad Pistonsima i Hornetsima, nije bilo sreće protiv jače ekipe. Chicago Bullsi ugasili su odnijeli su pobjedu rezultatom 122:116.

Prvo ime Bullsa bio je Nikola Vučević s 24 poena, 16 skokova, pet asistencija i tri blokade, a s druge strane je Tre Jones ubacio 30 koševa i devet skokova. U kadru nije bilo Victora Wembanyame koji je malo odmorio.

NBA:
Boston Celtics - Houston Rockets 145:113
Atlanta Hawks - Washington Wizards 99:127
Memphis Grizzlies - New York Knicks 94:106
Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 112:110
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 108:118
San Antonio Spurs - Chicago Bulls 116:122

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!