Tenis

Đoković pohvalio Prižmića: 'Osjećao sam kao da igram protiv ogledala'

Petar Jenjić • nedjelja, 14.01.2024.
Đoković pohvalio Prižmića: 'Osjećao sam kao da igram protiv ogledala'
Foto: EPA

Srpski tenisač Novak Đoković u četiri je seta svladao Dina Prižmića u prvom kolu Australian Opena. Nakon meča je prokomentirao igru svog mladog protivnika, ističući da je lijepa budućnost pred njim...

Do pobjede u prvom kolu Australian Opena stigao je Novak Đoković koji se jako namučio protiv Dina Prižmića. Hrvatski tenisač pružio je velik otpor najboljem tenisaču svijeta koji je slavio nakon četiri sata igre. Nikada nije igrao duži meč na startu Grand Slama.

Igraj na Australian Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nisam najbolje zadnjih četiri, pet dana, to možete shvatiti po mom glasu. S tim se pokušavam izboriti i izvući što više mogu. Imao sam odličnog rivala, za 18-godišnjaka je sjajan. Zadovoljan sam njegovim mentalitetom i pristupom. Čujem odlične priče o njegovoj disciplini, njega posvećenost svakodnevnim rutinama ga s 18 godina čini jako uspješnim. Bit će velik igrač jednog dana."

Nakon velike borbe, preskočit će vjerojatno trening u ponedjeljak.

"Možda ću sutra preskočiti trening i raditi u lakšem tempu, čisto da održim tijelo u dobrom stanju. Lani nisam trenirao pred mečeve, korisno je nakon igranja četiri sata u prvoj rundi. Vidjet ćemo."

"Vidjelo se na početku da je nervozan. Kad nabrajaju vaša postignuća, nemoguće je da vas drugi ne čuje, posebno tako mlad. Bio je jako fizički naporan meč, osjećao sam kao da igra protiv ogledala. Čuo sam da je volio mene gledati. Naravno da svaki udarac može popraviti, ali za 18-godišnjaka sam impresioniran, prije svega, njegovim fizičkim stanjem. Ima snažne noge, tu je i mentalitet", dodao je Đoković.

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!