Tenis

Ispali svi hrvatski tenisači u pojedinačnoj konkurenciji

Petar Jenjić • nedjelja, 14.01.2024.
Ispali svi hrvatski tenisači u pojedinačnoj konkurenciji
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić upisao je poraz u prvom kolu Australian Opena. U četiri seta bolji je od njega bio Amerikanac Frances Tiafoe...

I treći hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji, Borna Ćorić upisao je poraz na početku Australian Opena. Hrvatski tenisač igrao je protiv Amerikanca Francesa Tiafoea i izgubio u četiri seta nakon tri sata i 28 minuta igre.

Igraj na Australian Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio im je ovo drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda američkog tenisača. Tako je Ćorić upisao poraz nakon Marina Čilića i Dina Prižmića, a Hrvatska ostala bez predstavnika u muškoj pojedinačnoj konkurenciji.

Tijekom prvog seta Tiafoe je spasio jednu break loptu, a to je bilo u trećem gemu. Ćorić do zaostatka 4:3 nije dopustio nijednu šansu protivniku, a onda je Amerikanac iskoristio prvu pa odservirao za set.

Hrvatski tenisač dobro je krenuo u drugi set u kojem je napravio break i poveo 2:0, ali odmah je Tiafoe uzvratio na isti način. Kod vodstva 5:4 Ćorić je imao set loptu na servis protivnika, no Amerikanac je izvukao tie-break. U 13. igri oba su tenisača propustila po jednu set loptu, a Tiafoe je iskoristio svoju drugu za konačnih 9:7.

Prva četiri gema drugog seta nismo vidjeli nijednu break priliku, a onda je jako dugačak peti gem donio oduzimanje servisa Tiafou. Ćorić je iskoristio sedmu break šansu u tom gemu, a nakon toga napravio još jedan break te na koncu smanjio zaostatak u setovima.

Peti gem četvrtog seta ponovno je bio koban, ovoga puta za Ćorića. Američki tenisač napravio je break, a zatim i ispustio prednost. Odmah nakon toga ponovno je oduzeo servis Ćoriću te na koncu iskoristio treću meč loptu.

Australian Open, 1. kolo:
Frances Tiafoe - Borna Ćorić 6:3, 7:6 (7), 2:6, 6:3

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!