Zimski sportovi

[VIDEO] Rodeš: 'Opet sam pokazao dosta dobro skijanje i napravio još jedan korak prema naprijed'

Branimir Korać • nedjelja, 14.01.2024.
[VIDEO] Rodeš: 'Opet sam pokazao dosta dobro skijanje i napravio još jedan korak prema naprijed'
Foto: EPA

Trojica hrvatskih skijaša uzela su bodove u slalomu u Wengenu. Najbolji je bio Istok Rodeš koji je završio na desetom mjestu...

Istok Rodeš napreduje, a u Wengenu je došao do svog najboljeg rezultata ove sezone. Nakon prve vožnje bio je deveti, a u drugoj vožnji spustio se za jedno mjesto.

"Odradili smo i Wengen, mogu reći da sam dosta zadovoljan, prijašnjih godina se nisam baš najbolje snalazio na ovoj stazi. Opet sam pokazao dosta dobro skijanje i napravio još jedan korak prema naprijed, nadam se da mogu pozitivno gledati dalje i nastaviti u smjeru u kojem idem."

Nove bodove osvojio je i Samuel Kolega koji je na kraju bio 16. i zadovoljniji s drugom vožnjom.

"I za mene je ovo korak unaprijed na ovoj stazi. Prva vožnja možda nije bila onakva kakvu sam htio, druga je stvarno bila na nivou. Nakon Adelbodena očekivanja su bila velika, postavio sam ih sam pred sebe i stvarno vožnja je bila dobra. Godina je krenula dobro, idemo tako nastaviti dalje."

Slalomske bodove uzeo je i Filip Zubčić plasiravši se na 21. mjesto.

"Jako dobar dan za nas trojicu, pogotovo za Istoka. Uspjeli smo trojica ući u Top 30. Nisam najbolje skijao danas, možda sam i prvu i drugi vožnju mogao u donjem dijelu bolje odraditi, ali nakon dva izlijetanja u slalomu, dobro je da sam došao do cilja i uzeo nešto bodova. Nadamo se boljem rezultatu u Kitzbühelu."

FOTO: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!