Zimski sportovi

Legović nije nastupio u dohvatnoj utrci, slavili Vitozzi i Dale-Skjevdal

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 14.01.2024.
Legović nije nastupio u dohvatnoj utrci, slavili Vitozzi i Dale-Skjevdal
Foto: EPA

Talijanka Lisa Vitozzi i Norvežanin Johannes Dale-Skjevdal pobjednici su dohvatnih utrka Svjetdkog kupa biatlonaca održanih u nedjelju u Ruhpoldingu.

Vitozzi je do pobjede u konkurenciji biatlonki u utrci na 10 kilometara stigla nadvisivši u završnom sprintu pobjednicu sprinta Norvežanku Ingrid Landmark Tandrevold prošavši ciljem sa 0.7 desetinki prednosti, dok je treća bila još jedna Norvežanka Juni Arnekleiv sa 9.1 sekundi zaostatka.

I Vitozzi i Tanfrevodl pogodile su 19 od 20 zadanih meta te su trčale po jedan kazneni krug od 150 metara, dok je Arnekleiv pogodila svih 20 meta.

Kod biatlonaca je u utrci na 12.5 kilometara bilo mnogo više promašaja, a Dale-Skjevdal je slavio sa 1.7 sekundi ispred drugoplasiranog sunarodnjaka i pobjednika sprinta Vetlea Sjaastada Christiansena, dok je treći bio vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, najbolji biatlonac današnjice, još jedan Norvežanin Johannes Thingnes Boe sa 2.4 sekunde slabijim vremenom.

Dale-Skjevdal i Boe su imali po dva, a Christiansen tri promašaja.

Iako je 60. mjestom u sprintu u subotu izborio nastup u dohvatnoj utrci, mladi hrvatski biatlonac Matija Legović ipak nije nastupio u nedjelju.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Tandrevold je preuzela vodstvo sa 666 bodova, devet više od druge Francuskinje Justine Braisaz-Bouchet, odnosno 60 više od treće Vitozzi, dok kod bitatlonaca vodi Johannes Boe sa 671 bodom, 78 više od starijeg brata Tarjeia koji je drugi, odnosno 82 više od Dale-Skjevdala.

FOTO: EPA/ANDREA SOLERO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!