Rukomet

Švicarci iznenadili Francuze i ostali neporaženi, imali su i napad za pobjedu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.01.2024.
Švicarci iznenadili Francuze i ostali neporaženi, imali su i napad za pobjedu
Foto: EPA

Iznenađenje u skupini A Europskog prvenstva u Njemačkoj. Francuska nije opravdala status favorita, odigrala je samo 26:26 protiv Švicarske kojoj je to prvi put nakon SP-a 1993. godine da je neporažena od Francuza na velikom natjecanju...

Prva utakmica drugog kola skupine A donijela je 60 minuta dugu ravnopravnu borbu između Francuske i Švicarske, a na kraju će se obje morati zadovoljiti jednim osvojenim bodom. Švicarskim rukometašima to je ujedno i prvi bod na ovom Prvenstvu.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već se u uvodnim minutama susreta dalo naslutiti da će izabranicima Guillaumea Gillea švicarska vrsta biti puno veći zalogaj od Sjeverne Makedonije. Tijekom prvih pola sata igre niti jedan sastav nije imao više od dva pogotka prednosti na svojoj strani i na odmor se otišlo pri 14:14 i puno zadovoljniju švicarsku klupu.

Nakon povratka na parket činilo se kako će se Francuska brzo izboriti za odvajanje, a to se na kraju i dogodilo, zahvaljujući 4:0 seriji, u periodu od 36. do 40. minute kada su se u strijelce redom upisivali Richardson, Remili i dva puta Fabregas.

U narednih 13 minuta Švicarska se strpljivom igrom trudila vratiti u život što joj je na kraju i uspjelo zahvaljujući pogotku Zehndera za 24:24. Posljednjih sedam minuta postignuta su tek četiri zgoditka, po dva na svakoj strani, a iako je Švicarska imala napad za pobjedu i osvojeni bod proslavila je kao da je riječ o dva.

Francuska je ovo Prvenstvo oslabljena neigranjem prvog vratara Vincenta Gerarda, i iako je Bellahcene skupio 11 obrana, nedostaje prava reakcija na francuskom golu u trenucima kada se lomi utakmica. Nakon slabog izdanja u prvom kolu, Nikola Karabatić večeras je skupio tek šest minuta bez pokušaja udarca prema protivničkim vratima.

Descat i Remili šuterski su razočarali, sedam pogodaka postigao je Dika Mem, dok je stopostotan ostao Fabregas (6/6). Najbolji strijelac susreta dolazi iz redova Švicarske, Lukas Laube susret je zaključio s devet pogodaka i tek jednim promašajem. Konačnih 26:26 postavio je Andre Schmid, a za pet postignutih zgoditaka trebalo mu je 12 pokušaja.

Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 2. kolo:
Švicarska - Francuska 26:26 (14:14)

FOTO: EPA/CLEMENS BILAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!