Vodeni sportovi

Fatović podsjeća: 'Znamo po što smo došli, nismo još ništa napravili'

Filip Mihoković • ponedjeljak, 15.01.2024.
Fatović podsjeća: 'Znamo po što smo došli, nismo još ništa napravili'
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva pobijedivši Mađarsku 11:8. Pridružile su se tako 'Barakude' u finalu favoriziranim Španjolcima, a ponajbolji hrvatski igrač Loren Fatović vjeruje u pobjedu protiv dobro poznatog protivnika...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Mađarsku zahvaljujući sjajnoj energiji i obrani u završnici susreta. Polufinalna utakmica protiv Mađara bila je iznimno zahtjevna, a to ne skriva ni Loren Fatović koji je postigao dva pogotka:

Igraj na utakmice EP u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Vrhunska utakmica. Mađari su pokazali da su izniman protivnik i da nije slučajnost što su došli do polufinala. Uspjeli smo u četvrtoj četvrtini odigrati bolju obranu nego što smo igrali u prve tri i svakako da je to bio ključ naše pobjede."

Fatović smatra da utakmica nije riješena ranije zbog propusta u obrani, no ističe da je upravo dobra obrana presudila za pobjedu:

"Iskreno, curile su nam kontre kroz prvo poluvrijeme i znali smo da se moramo s te strane stabilizirati. Lagani golovi nas mogu 'ubiti' i uspjeli smo to zatvoriti, ali mislim da su ključna bila dva-tri bloka u posljednjoj četvrtini."

Hrvatska tijekom cijelog prvenstva ima sjajnu podršku domaćih navijača u Dubrovniku i Zagrebu. Podrške hrvatskim vaterpolistima neće ni izostati u finalu, a Fatović smatra da sve karte protiv Španjolske drže u vlastitim rukama:

"Pred ovom publikom na domaćem terenu ne možeš se ne motivirati da igraš protiv ne znam koga, osobito u ovim utakmicama koje imaju veliku ulogu. Mi znamo po što smo došli, nismo još ništa napravili. Mi želimo osvojiti i osigurati plasman u Pariz tako da se moramo odmoriti za Španjolce i skroz se fokusirati na njih. Bit će teška utakmica, ali sigurno imamo svoje šanse. Igrali smo s njima u Dubrovniku, znamo većinu stvari o njima, znaju oni i o nama. Mislim da imamo svoje šanse."

Finale između 'Barakuda' i 'Furije' odigrat će se 16. siječnja s početkom u 20:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!