Vodeni sportovi

Marinić Kragić uoči finala Europskog prvenstva: 'Vjerujem da ćemo biti prvaci'

Filip Mihoković • ponedjeljak, 15.01.2024.
Marinić Kragić uoči finala Europskog prvenstva: 'Vjerujem da ćemo biti prvaci'
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatski vaterpolisti izborili su protiv Mađarske nastup u finalu Europskog prvenstva gdje ih očekuje Španjolska. U polufinalu su 'Barakude' slavile protiv Mađara 11:8, dok je 'Furija' uvjerljivo pobijedila Talijane 7:4.

Sada hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u finalu očekuje revanš iz grupne faze natjecanja protiv Španjolske. Furija je od početka prvenstva bila favorit za osvajanje, no 'Barakude' će na svojoj strani imati prednost domaće publike te iskustvo pobjede u prijašnjem susretu.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva u vaterpolu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan od ključnih igrača Hrvatske tijekom cijelog prvenstva bio je Jerko Marinić Kragić koji je protiv Mađara postigao tri pogotka. Hrvatski vaterpolist uživao je igrajući pred domaćom publikom, a svoje emocije nije sakrivao ni nakon završetka utakmice:

"Predivan osjećaj. Uspjeli smo po drugi put zaredom ući u finale Europskog prvenstva i to pred domaćom publikom, predivan osjećaj. Nakon ovakve pobjede ništa se ne može opisati, teško je to sažeti u par riječi. Bila je dobra utakmica, naša dominacija od početka do kraja i zaslužen ulazak u finale. Čeka nas još jedna utakmica do kraja, a nadam se naravno zlatnom odličju."

Marinić Kragić smatra da je izvrsna obrana bila ključna za pobjedu:

"Svaki je gol važan, ali najvažnije od svega je da nismo primili puno golova. Ostaviti takvu ekipu sa sjajnim šuterima na sedam golova je sjajan podvig, a napad je plod sjajne obrane."

Marinić Kragić uvjeren je u pobjedu Hrvatske, a priprema za finale temeljit će se na analizi prijašnjeg susreta dvaju finalista:

"Španjolska je vrhunska ekipa i sigurno neće biti lako. Zasluženo su ušli u finale pobijedivši Italiju koja je isto bila jedan od glavnih favorita za osvajanje prvenstva. Puno toga u finalu ovisi o nama, trebamo poraditi na energiji koja je bila odlična, ali za finale trebamo dodatno dignuti razinu igre i energije i možemo do naslova. Trebamo analizirati pogreške iz prve utakmice i vjerujem da ćemo biti prvaci još jednom."

Finalni okršaj za europsko zlato odigrat će se 16. siječnja s početkom u 20:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!