Tenis

Nema dobrih vijesti iz Melbournea: Donna Vekić također ispala u prvom kolu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 15.01.2024.
Nema dobrih vijesti iz Melbournea: Donna Vekić također ispala u prvom kolu
Foto: EPA

Niti jedan hrvatski predstavnik u singlu nije prošao u drugo kolo Australian Opena. Donna Vekić također je poražena i to od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove...

Nakon potopa u muškom dijelu turnira, na redu su stigle tenisačice. Nije krenulo dobro, jedna od dvije hrvatske predstavnice, završila je s nastupom u prvom kolu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U muškom dijelu turnira upisana su tri poraza koja nisu iznenadila. Marinu Čiliću trebat će vremena da nakon jednogodišnje stanke pronađe formu i svaki protivnik u takvom stanju je veliki izazov i prijetnja. Borna Ćorić poražen je od Amerikanca Francesa Tiafoea koji je ujedno i bolje plasiran, a Dino Prižmić poražen je od Novaka Đokovića.

Svi tenisači su tako zaustavljeni već na startu, a odmah je poražena i Donna Vekić protiv Anastasije Pavljučenkove. Ruskinja je odigrala dobar meč i slavila je u dva seta.

Donna je loše otvorila meč i dosta rano se našla u minusu, ali uspjela je u devetom gemu smanjiti na 5:4. Međutim brzo je to prosula, izgubila je servis u idućem gemu i samim time i set.

U drugom setu Donna je prva zadala udarac i napravila break te povela s 2:1, odmah nakon toga Vekić je izgubila servis i po receptu iz prvog seta, u desetom gemu Pavljučenkova je ponovno došla do breaka i odnijela pobjedu.

6:4, 6:4 za Ruskinju i nastavak razočaravajućeg Australian Opena za Hrvate. Dino Prižmić zbog svog otpora Đokoviću zasad je jedina svijetla točka.

Australian Open, prvo kolo:
Anastasija Pavljučenkova (-) - Donna Vekić (Hrvatska, 21) 6:4, 6:4

FOTO: EPA/DAN HIMBRECHTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!