Košarka

Clippersi osjetili izostanak Zupca i upisali poraz kod Minnesote, Lillard sa sirenom za pobjedu Bucksa

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.01.2024.
Clippersi osjetili izostanak Zupca i upisali poraz kod Minnesote, Lillard sa sirenom za pobjedu Bucksa
Foto: EPA

Nedjelja je donijela pet utakmica na programu NBA lige, ali nitko od Hrvata nije nastupao. Trebao je Ivica Zubac, ali zbog lakše ozljede propustio je susret...

Ivica Zubac propustio je svoju prvu utakmicu u ovoj sezoni. Zbog zatezanja mišića ipak je ostao bez nastupa iako je bio najavljen u startnoj petorci. Olakšalo je to život Rudyju Gobertu i Karl-Anthonyju Townsu, a Wolvesi su uzeli pobjedu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najefikasniji kod Minnesote bio je Anthony Edwards koji je ubacio 33 poena uz devet skokova i šest asistencija, Towns je dodao 17 poena, šest skokova i pet asistencija, a Gobert 15 poena, čak 18 skokova i četiri blokade.

Kod Clippersa Kawhi Leonard imao je 26 poena i devet skokova, Norman Powell 24 poena, a Russell Westbrook 12 poena, osam skokova i 13 asistencija.

Milwaukee Bucksi su nakon velike borbe upisali pobjedu protiv Sacramento Kingsa u produžetku sa 143:142. Drama se odvijala i na kraju regularnog dijela, ali i u produžetku te su na kraju ipak domaćini slavili.

Milwaukee je imao pobjedu u rukama na kraju regularnog dijela, ali De'Aaron Fox sekundu prije kraja ubacio je za 126:126. U produžetku Kingsi su imali četiri razlike 11 sekundi prije kraja, Brook Lopez tricom smanjuje, a pet sekundi prije kraja Fox ubacuje samo jedno bacanje. Ostalo je dovoljno Bucksima za pobjedničku akciju, konkretno šut za tricu Damiana Lillarda koji pogađa za pobjedu.

Lillard je ubacio 29 poena uz osam asistencija, Giannis Antetokounmpo 27 poena uz po deset skokova i asistencija, Malik Beasley 23 poena uz pet asistencija te Bobby Portis 22 poena uz deset skokova.

Kod Kingsa Fox je bio na 32 poena, Malik Monk 28 poena uz po sedam skokova i asistencija, Kevin Huerter 26 poena i deset skokova te Domantas Sabonis s 21 poenom, 13 skokova i 15 asistencija.

Denver Nuggetsi sa 117:109 slavili su protiv Indiana Pacersa. Pacersi su i dalje bez Haliburtona, a u ovom susretu doslovno ih je pobijedila startna petorka Nuggetsa. Starteri Denvera upisali su 106 od 117 poena svoje momčadi, a s klupe su doprinos pružila poenima samo dvojica.

Ovaj put najefikasniji bio je Aaron Gordon s 28 poena i deset asistencija, a po 25 poena dodali su Michael Porter (osam skokova), Nikola Jokić (12 skokova, devet asistencija) i Jamal Murray. Kod poraženih 18 poena, deset skokova i šest asistencija imao je Bruce Brown.

NBA:
Minnesota Timberwolves - LA Clippers 109:105
Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 143:142 produžetak
Denver Nuggets - Indiana Pacers 117:109
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 116:127 (Scoot Henderson 33p, 9as/Devin Booker 34p, 7as)
Miami Heat - Charlotte Hornets 104:87 (Bam Adebayo 24p, 10sk/Terry Rozier 26 poena, 7sk)

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!