Nogomet

Gvineja s igračem manje sačuvala bod protiv Kameruna

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.01.2024.
Gvineja s igračem manje sačuvala bod protiv Kameruna
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

U drugoj utakmici prvog kola skupine C Afričkog kupa nacija, jako vrijedan bod uzela je Gvineja koja je izdržala s igračem manje protiv Kameruna. Susret je završio 1:1...

Odigrana je i druga utakmica prvog kola skupine C na Afričkom kupu nacija. Nakon trjumfa Senegala protiv Gambije, u drugom susretu nismo dobili pobjednika, a ekipe su podijelile bodove.

Igraj na Afrički kup nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igrale su reprezentacije Kameruna i Gvineje, a dvoboj je završio rezultatom 1:1. Kamerunci su imali igrača više cijelo drugo poluvrijeme, no nisu uspjeli napraviti potpuni preokret.

Gvineja je iznenadila protivnika u desetoj minuti susreta kada je Mohamed Bayo iskoristio slabu reakciju kamerunske obrane i doveo svoju ekipu u vodstvo. Igrač Le Havrea poentirao je sa šest metara.

U samoj završnici prvog poluvremena momčad koja je bila u prednosti ostala je s igračem manje. Nakon pregleda snimke sudac je dao izravan crveni karton Francoisu Kamanu zbog jako oštrog starta nad Frankom Magrijem.

Upravo je Magri donio poravnanje Kamerunu u 51. minuti. Igrač Toulousea najbolje je reagirao na ubačaj Georgesa-Kevina N'Koudoua i glavom pospremio iza protivničkog vratara. Međutim, rezultat se do kraja ipak više nije promijenio.

Afrički kup nacija, 1. kolo::
Kamerun - Gvineja 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!